Vágólapra másolva!
Olasz lapértesülések szerint Lewis Hamilton előrehaladott tárgyalásokat folytat a Mercedesszel, és hamarosan szerződést fog hosszabbítani jelenlegi csapatával. A hatszoros világbajnok évi 45 millió eurót kereshet.

Az elmúlt hetekben a világsajtó rengeteget foglalkozott Lewis Hamilton esetleges Ferrarihoz igazolásával. Sokan már tudni vélték, hogy a brit pilóta 2021-től a maranellóiaknál folytatja, de most fordulat állt be az ügyben, legalábbis a Gazzetta dello Sport értesülései szerint. Az olasz sportnapilap úgy tudja, a 35 éves versenyző hosszabbítani készül jelenlegi csapatával.

Lewis Hamilton és a Ferrari lehetséges házassága december óta a Forma-1-es hírek egyik leggyakoribb témája. Az Abu-dzabi Nagydíj hétvégéjén megszellőztették, hogy a hatszoros világbajnok találkozott a Scuderia elnökével, John Elkann-nal. A pletykákat maga Hamilton sem tagadta, Louis Camilleri, a Ferrari ügyvezetője pedig meg is erősítette azokat. Ezek után olyan vad híresztelések is szárnyra kaptak, hogy Hamilton és Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke kéz a kézben igazol át a Ferrarihoz.

Hamilton állítólag 2022-ig hosszabbít a csapattal Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Könnyen lehet, hogy a pletykákból semmi sem valósul meg, ugyanis Luigi Perna, az olasz sportnapilap újságírója úgy tudja,

Hamilton két évvel fogja megtoldani az idén lejáró kontraktusát, ezalatt szezononként bónuszokkal együtt 45 millió eurót, vagyis több mint 15 milliárd forintot kereshet.

A helyzet nem változna jelentősen az eddigiekhez képest, hiszen különböző források 40 és 50 millió euró közötti összegre becsülték Hamilton tavalyi fizetését.

Perna szerint a Mercedes lépéskényszerbe került azzal, hogy Charles Leclerc a Ferrarival, Max Verstappen pedig a Red Bull-lal írt alá hosszú távú szerződést. Ha Hamilton is marad, akkor mindhárom nagycsapatnál egy-egy hely marad fenn a 2021-es idényben.

A korábbi csapatfőnök nem hisz Hamilton leigazolásában

Stefano Domenicali, a Ferrari korábbi csapatfőnöke úgy véli, a maranellóiak nem fogják elcsábítani a hatszoros világbajnokot. Az olasz istállót 2008 és 2014 között irányító, jelenleg a Lamborghini ügyvezetőjeként tevékenykedő szakember Leclerc hosszabbításával indokolja álláspontját.

– nyilatkozta a Sky Italiának. – Emiatt úgy gondolom, nem fognak másik élversenyzőt szerződtetni mellé.”

Stefano Domenicali úgy véli, a Ferrari nem igazolná le Hamiltont Forrás: Ferrari

Bárhogyan is alakul 2021-ig a pilótapiac, az biztos, hogy 2020-ra a lapok már mindenhol le vannak osztva. Domenicali szerint az idei szezon kifejezetten izgalmasan fog alakulni, és reméli, hogy a végén egykori csapata ünnepelhet.

Persze bízom benne, hogy a végén a Ferrari-szurkolók örülhetnek” – tekintett előre a volt csapatfőnök.