Társoldalunk:
Hírlevél

Elkészült a vietnámi pálya bokszépülete, képeket is közöltek

2020.01.17. 11:16

A Forma-1-es Vietnámi Nagydíj szervezői közleményben tudatták, hogy elkészült a pálya mellett található bokszépület. Az aszfaltcsíkon zajló munkálatok szintén jól haladnak, a befejezés a hónap végére várható.

A Vietnámi Nagydíj idén mutatkozik be az F1-es versenynaptárban. Az új pályán zajló munkálatokat viszonylag hamar be kell fejezni, hiszen a futamot áprilisban rendezik meg, de a folyamat előrehaladt állapotban van, már a bokszutca épülete már el is készült, és maga a pálya is közel áll ehhez. Az építkezések tavaly márciusban kezdődtek meg, és bár akadtak apró problémák, az építkezés a megfelelő ütemben halad.

A főépület több helyi nevezetesség vonásait viseliForrás: Vietnam Grand Prix Corporation

Egyelőre úgy néz ki, hogy csúszás továbbra sincsen, hiszen a szervezők nagy mérföldkőhöz értek, ugyanis elkészült a pálya főépülete. A háromemeletes, 300 méter hosszú létesítmény nem csupán a csapatok garázsait, hanem természetesen a versenyirányítási központot és a Paddock Club vendéglátó egységeit is magában foglalja.

A szervezők közleménye szerint a rajtrácsra tökéletes kilátást nyújtó épület terveit a hanoi Thăng Long Birodalmi Citadella, valamint a szintén a fővárosban található Irodalom Csillagzata-pavilon ihlette.

Előbbi évszázadokig az ország politikai központjául szolgált, 2010 óta pedig az UNESCO Világörökség része. Utóbbi az Irodalom Templomának kertjében található, és Hanoi szimbólumaként emlegetik.

Lelátók egyelőre nincsenek, de nemsokára azokat is elkezdik építeniForrás: Forrás: Vietnam Grand Prix Corporation

Maga a pálya szintén közel áll ahhoz, hogy befejezettnek lehessen nyilvánítani. A közlemény úgy fogalmaz, hogy az 5607 méter hosszú, 23 kanyarból álló aszfaltcsík egyesíti a városi és az épített pálya jellegzetességeit. A Hermann Tilke, valamint az F1 erre szakosodott csapata által közösen tervezett pálya a szervezők reményei szerint hatalmas kihívást fog jelenteni a pilóták számára.

A képeken ugyan a lelátók még nem láthatók, de az már eldőlt, hogy a kilenc tribün kilenc vietnámi látványosság nevét fogja viselni.

Már decemberben is jól álltak az előkészületek, a főépület azóta el is készült, további képeinkért kattintson!Forrás: AFP/Nhac Nguyen

A szervezők szeretnének minden lelátórészt úgy elhelyezni, hogy azok átadják az adott nevezetesség vonásait. Ahogyan a pályán haladunk előre, a tribünök egyre délebbi szimbólumot fognak „képviselni”.

„Ez egy rendkívül fontos mérföldkő a történelem első Vietnámi Nagydíjának irányába – foglalja össze a közelmúlt eseményeit Le Ngoc Chi, a Vietnam Grand Prix Corporation vezérigazgatója. – Reméljük, hogy a Thăng Long Birodalmi Citadella és az Irodalom Csillagzata-pavilon mellett a pálya is Hanoi egyik látványosságává növi ki magát. Az aszfaltcsík nemsokára elkészül, a lelátók építése pedig megkezdődik. Az esemény közeledtével az izgalom egyre csak fokozódik.”

A Forma-1 történetének első Vietnámi Nagydíja a versenynaptár harmadik hétvégéje lesz. A mezőny április legelején látogat el az országba, magát a futamot pedig 5-én rendezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK