Társoldalunk:

Évnyitó rendezvényt jelentett be a Renault

2020.01.15. 14:59

A Ferrari bemutatójának másnapján a Renault is évnyitó rendezvényt tart Párizsban, a gyártó azonban arra azonban nem tért ki, hogy az új autót is megmutatják-e.

Visszatérése óta az ötödik F1-es idény megkezdésére készül a Renault, ráadásul az idén ismét új pilótát köszöntenek a csapatban Esteban Ocon személyében. Daniel Ricciardo új csapattársa mellett számos új szakemberrel is erősítik a gárdát, ami a korábbi évek fejlődése után megtorpant, és a McLarennel szemben elvesztette a „B liga” legjobb helyét, a konstruktőri világbajnokság 4. pozícióját.

Ezt a csorbát kívánják kiköszörülni az idei szezon során, amit hivatalosan 2020. február 14-én, egy párizsi rendezvénnyel indítanak. A gyártó a Champs-Élysées-n található bemutatótermét, a L'Atelier Renault-t választotta helyszínnek, azt viszont nem közölte, hogy a 2020-as F1-es autót is bemutatják-e vagy a korábbi gyakorlathoz hasonlóan csak az arculatot hozzák nyilvánosságra.

A Renault már 2021-re készül, de az idén is mutatniuk kellene valamitForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Noha az idei szezon során biztos a részvétele, a Renault F1-es szereplését kérdőjelek lengik körül, elsősorban azért, mert a vállalat felsővezetése átvilágítja az autógyár helyzetét, ráadásul a Nissannal való együttműködés sem zavartalan Carlos Ghosn letartóztatása majd rejtélyes szökése nyomán. A csapat emellett nem hozza az eredményeket,

noha jelentős beruházásokra volt szükség a versenyképesség javítása érdekében, 2016 óta az enstone-i istálló még dobogós helyet sem tudott szerezni.  

Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnöke azonban az Autosportnak azt mondta, úgy érzi, a gyártó a 2021-es szabályok egyik kedvezményezettje, ráadásul az elmúlt években tudatosan arra készültek, hogy az új technikai regulák korszakában sikeresek lehessenek. Szerinte ezzel a cégvezetés is tisztában van, de elismerte, csak akkor lesz végleges a döntés, ha meghozzák azt.

Ocon is csatlakozik az istállóhozForrás: AFP/Giuseppe Cacace

A Renault nem siet az elköteleződéssel, Abiteboul elárulta, a 2021-es szabálymódosítások mellett a kereskedelmi megállapodások szövegét is tanulmányozzák. „Többszáz oldalnyi szerződést nézünk át, eltart egy ideig” – ismerte el.

„Közben pedig a saját teljesítményünk kapcsán is haladnunk kell. A Renault a saját stratégiáját és terveit követi, mi pedig rendszeresen konzultálunk a menedzsmenttel. A két folyamat párhuzamosan zajlik, és remélem, hogy szép lesz a végkifejlet. Szerintem az első két negyedév témája lesz ez.” 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK