Társoldalunk:
Hírlevél

Norris kikotyogta, mikor érkezik az idei McLaren

2020.01.13. 18:27

A McLaren hivatalosan a harmadik, nem hivatalosan pedig a negyedik csapat lett az F1-es mezőnyből, amely közzétette idei autóbemutatójának időpontját, azaz pontosabban Lando Norris kotyogta ki a titkot, minden bizonnyal előre eltervezett módon.

A McLaren volt 2019 meglepetéscsapata az F1-ben, egyetlen másik istálló sem fejlődött akkorát a 2018-as idényhez képest, mint a konstruktőri negyedik helyet megszerző wokingi alakulat. Az évnek két új pilótával, a Renault-tól érkező Carlos Sainz-cal, valamint az újonc Lando Norrisszal nekivágó istálló ha lehet, tovább folytatná az előretörést az idén.

Hogy képes lesz-e erre, az leginkább attól függ, hogy sikerül az MCL35-ös kódnévre hallgató idei McLaren, amelyet február 13-án mutatnak be a csapat főhadiszállásán,

két nappal a Ferrari, egy nappal az Alpha Tauri bemutatója után, egy nappal a Red Bull leleplezése előtt. Mindezt Lando Norristól tudhattuk meg, látszólag véletlenül.

Tavaly szárnyalt a McLaren a korábbi évekhez képestForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Robert Cianflone

A 20 esztendős brit pilóta már 2019-ben bebizonyította, hogy nem kell a szomszédba mennie egy kis viccelődésért, így vélhetően nem kellett sokáig győzködni arról sem, hogy élő adában "szólja el magát" a bemutató szigorúan titkos időpontjáról. Norris a YouTube-on indított élő videóban eredetileg körbekalauzolta volna a nézőket a McLaren-gyárban, rövidesen azonban betévedt egy megbeszélésre, amelyen csapattagok ültek egy tárgyalóasztalnál, a falon levő monitoron pedig ott virított: "MCL35 autóbemutató, exkluzív leleplezés szurkolóknak, titkos."

A végig kissé kínos beszélgetés alatt Norris is felhívta a szobában levők figyelmét, hogy élőben videózik, ezért ne mutassanak meg semmit, ami titkos, majd rákérdezett, hogy miről szól a diskurzus, mire elárulták neki, hogy az új autó bemutatójáról.Úgy hallottam, hogy február 13-án lesz – mire a háttérből zavart motyogás hallatszik. – Minden rendben, Zak [Brown] mondta, hogy 13-án lesz..." A videó itt véget ér, az egyik alkamazott segít kikapcsolni a kamerát Norrisnak.

A videó, amiben Norris véletlenül, de minden bizonnyal szándékosan kikotyogta, hogy mikor érkezik a 2020-as McLaren

Röviddel ezután a McLaren hivatalosan is bejelentette a bemutató időpontját, Norris pedig egy újabb videóban elmondta, hogy a leleplezésre a wokingi főhadiszálláson kerül sor, pár szerencsés szurkoló pedig a helyszínről nézheti azt meg, és egyszerre vethet először pillantást a 2020-as McLarenre vele, merthogy ő sem fogja látni az új autót egészen a bemutatóig.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK