Társoldalunk:
Hírlevél

A Ferrari után egy nappal jön a 2020-as Red Bull-Honda

2020.01.10. 08:54

Sajtóértesülések szerint a Red Bull február 12-én fogja leleplezni az idei autóját. A dátum a Ferrari és az Alpha Tauri bemutatásának időpontjai közé esik.

Ugyan a 2020-as világbajnokság csak bő két hónap múlva fog elrajtolni, az új autókra nem kell ennyit várni. A Ferrari és a Toro Rossóból lett Alpha Tauri már be is jelentette a pontos dátumot, és a Motorsport-Magazin.com értesülése szerint már a Red Bullnál is megvan az időpont.

A német portál úgy tudja, hogy Max Verstappen és Alexander Albon új autóját február 12-én fogják leleplezni. Persze, valószínű, hogy a „leleplezés” szót csak képletesen kell érteni, hiszen manapság a legtöbb csapat csupán fotókat (vagy rosszabb esetben csak rendereket) közöl a friss konstrukcióról. Az elmúlt években a milton keynes-i istálló sem szervezett nagyobb ceremóniát.

Az új Red Bullt a tesztek előtt egy héttel fogják bemutatniForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Amennyiben a hírek igaznak bizonyulnak, akkor a Red Bullt harmadikként lehet felírni a naptárba. Időrendben a Ferrari és az Alpha Tauri között lesznek soron, hiszen előbb február 11-én, utóbbi pedig 14-én mutatja be a 2020-as autót.

Az időzítés nem szokványos, a Red Bull a lehető legtovább szokta húzni az autó megépítését a fejlesztési időszak meghosszabbítása érdekében,

de tavaly már eltértek ettől, hogy kiforrottabb konstrukcióval mehessenek tesztelni. Az lehetséges, hogy a véglegesítés nem vonatkozik majd az autó dekorációjára, és ismét különleges festéssel mennek majd tesztelni. 

Tavaly például a Honda érkezésének tiszteletére az autó sötétkék-vörös összeállításban pompázott. Verstappen a silverstone-i bejáratáson vezethette is a kocsit, de a csapat már akkor is hangsúlyozta, hogy egyszeri megoldásról van szó. Szinte biztos, hogy ez idén is így lesz, ha egyáltalán érkezik új festés.

A tavalyi Red Bull először nagyon eltérő külsőt kapott, de a tesztekre visszatértek az eredeti színekForrás: Mark Thompson/Getty Images

A Red Bullnak ez már a 16. idénye lesz az F1-ben, erre utal az RB16-os kódszám is. A Hondával tavaly kezdtek el együttműködni, és az utóbbi időben mindkét fél kifejtette, mennyire elégedett a házasság eddigi alakulásával. Helmut Marko, az istálló tanácsadója bízik benne, hogy az idei konstrukcióval legalább 5 futamon tudnak diadalmaskodni.

Az új Red Bullt legkésőbb a bemutatás után egy héttel, február 19-én láthatjuk először teljes valójában. Ezen a napon kezdődnek ugyanis az előszezoni tesztek, ahol a korábbi évekhez képest több változás is lesz.

A legfontosabb különbség, hogy az eddigiekkel ellentétben a kétszer négy helyett csak kétszer három nap áll a csapatok rendelkezésére. A másik fontos módosítás, hogy a csapatok egyáltalán nem takarhatják le az autót, így a többiekhez hasonlóan a Red Bull sem titkolózhat az esetleges trükkös megoldásokkal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK