Társoldalunk:
Hírlevél

Ricciardo nagyobb részt vállalna a Renault felzárkóztatásában

2020.01.01. 17:22

Több időt töltene munkatársaival az idei év során Daniel Ricciardo. Az ausztrál pilóta már a tesztelés előtt elmélyítené kapcsolatát a Renault tagjaival, hogy az idén magasabb szintre léphessenek.

Nem indult sikertörténetnek Daniel Ricciardo és a Renault együttműködése, miután a francia gyártó istállója csak a konstruktőri világbajnokság 5. helyét érte el 2019-ben, a korábbi futamgyőztes pedig csak az összetett pontverseny 9. helyén zárt. Az ausztrál versenyző ezért az idén több erőfeszítést tenne azért, hogy jobban dolgozzon a munkatársaival.

„Van néhány ötletem, hogy miből lehetne több vagy mit lehetne jobban csinálni. Úgy érzem, jól beépültem a csapatba, de visszanézve, tehetnék többet is” – idézte a Crash.net a 30 esztendős pilótát, aki Esteban Ocon személyében egy új, sikerre éhes és nehezen kezelhető csapattársat kap maga mellé.   

Ricciardo az idén jobban odafigyelne a közös munkáraForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Egy kicsit fokoznám a jelenlétemet a szezonkezdet előtt, már a tesztelés előtt is, de akadnak ötleteim, hogy a szezonhoz közeledve mit tudnánk csapatként jobban csinálni. Nem csupán technikai szempontból, hanem csapatként. Úgy szeretnék Barcelonába érni, hogy úgy érzem, lendületben vagyunk, már azelőtt, hogy megkezdődik a szezon.”

A Renault menedzsmentje továbbra is formálódik, elküldték Nick Chester technikai igazgatót és több új szakembert is igazoltak, köztük Dirk de Beert és Pat Fry-t.

Ricciardo úgy érzi, a morálon is javítani kell, csapatépítésnek érzi szükségét és a pályán kívül is több időt töltene munkatársaival. Szerinte még Cyril Abiteboul csapatfőnökkel sincs sok interakciója a versenyhétvégéken. „Néha csak ráköszönök és kész, mert ennyire van időnk, úgyhogy nem mindig sikerül összehozni minőségi időtöltést a pályán.”

Az új szezon új lehetőségeket tartogathatForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Francois Nel

„Úgy érzem, ahhoz, hogy a munkakapcsolat magasabb szintre léphessen, jó lehet, ha a pályán kívül is vannak közös programok. A srácoknak is jót tesz, ha egy kicsit jobban megismerik egymást, így egy kicsit keményebben dolgoznak majd egymásért. Így valósíthatunk meg dolgokat közösen” – összegzett.

Ricciardo pályafutása az idén ismét útelágazáshoz érhet, 

mivel lejár a szerződése a várhatóan mozgalmas pilótakeringő közepette. Lehetséges, hogy a Renault versenyzője marad, de az sem kizárt, hogy az egyik élcsapat is kiveti rá a hálóját, noha az valószínűtlen, hogy korábbi istállójánál, a Red Bullnál ismét látótérbe kerül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK