Vágólapra másolva!
Jótékonysági futást szervezett december 24-én a közúti biztonság javításáért Spanyolországban, immár kilencedik alkalommal, több száz honfitársával együtt mozgott egy jóízűt.

Fernando Alonso és több száz honfitársa előre lemozogta az ünnepi kalóriák egy részét december 24-én egy jótékonysági futás keretében, melyet maga a kétszeres F1-es világbajnok szervezett, immár kilencedik alkalommal. Az esemény célja adománygyűjtés volt zebrák telepítésére Spanyolországban, és az Alonsóról elnevezett gokartpályán került sor rá szülővárosában, Oviedóban.

"Köszönöm a Liberbank kezdeményezését a célra és az adománygyűjtő versenyre – idézte a pilótát a SoyMotor.com. – Közösen szervezzük a Liberbankkal és a Fernando Alonso Alapítvánnyal. Emellett vezetői oktatást is végzünk, már több mint tízezer asztúriai gyermek vett részt benne. Továbbá gokartiskolát működtetünk, és a sportot életmódként támogatjuk, és folytatni akarjuk a fejlődést."

Maga Alonso is részt vett a futáson a szponzor pénzintézmény több felsővezetőjével és az asztúriai tartomány új sportért felelős vezetőjével együtt.

Sokáig nem lazíthat a spanyol klasszis: a jövő héten kezdődik a Dakar rali, amin először fog részt venni, a Toyota színeiben.