Hamilton tarolt, Verstappen és a Ferrari még a dobogóra sem fért fel

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Hamilton, Leclerc, Mercedes, Ferrari
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 01: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W10 leads Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF90 on track during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 01, 2019 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A GPhírek az idén is megszavaztatta a magyar F1-es szakújságírókat a magunk mögött hagyott szezon legjeiről. Az élen nem történt meglepetés, a további sorrendben viszont annál több az érdekesség.

A GPhírek tavaly újjáélesztett hagyományát folytatva az idén is kikérte néhány nagyobb hazai szerkesztőség Forma-1-es újságírójának véleményét az elmúlt szezonról. Név szerint Farkas Péter (Autó-Motor), Fehér Patrik (Vezess.hu), Majer Dániel (GPhírek), Mészáros Sándor (Autósport és Formula Magazin, F+1 Blog), Ujvári Máté (az M4 Sport bokszutcai riportere), Wéber Gábor (az M4 Sport Forma-1-es szakkomentárora), illetve Zsoldos Barna (Nemzeti Sport) adta le szavazatát a legjobb három pilótára, csapatra és futamra, valamint osztotta meg, hogy számára mi volt az év pillanata, az év csalódása, valamint mit vár a következő szezontól.

Hamilton lenyomta Leclerc-t az újságíróknál Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

Nem meglepő módon a pilóták és a csapatok versengésében is elsöprő győzelmet aratott az idén hatodik világbajnoki címét bezsebelő Lewis Hamilton, illetve a zsinórban hatodik konstruktőri elsőségét szerző Mercedes, a futamok rangsorában pedig az említett kettősnek igen cudarul végződő Német Nagydíj zárt az élen.

A továbbiak ennyire már nem voltak egyértelműek, a pontversenyben a második helyen végző Max Verstappen és a Ferrari is leszorult a dobogóról az újságírói értékelésben. Alább a szavazatok alapján az egyes kategóriák összesített végeredménye látható, utána pedig oldalaként, a mellékelt útmutató alapján tudják megnézni a megkérdezett újságírók szavazatait az azokhoz tartozó indoklással.

2. oldal: Farkas Péter (Autó-Motor)
3. oldal: Fehér Patrik (Vezess.hu)
4. oldal: Majer Dániel (GPhírek)
5. oldal: Mészáros Sándor (Autósport és Formula Magazin, F+1 Blog)
6. oldal: Ujvári Máté (az M4 Sport bokszutcai riportere)
7. oldal: Wéber Gábor (az M4 Sport Forma-1-es szakkommentátora)
8. oldal: Zsoldos Barna (Nemzeti Sport)

Versenyzők

  1. Hamilton 175 pont
  2. Leclerc 99 pont
  3. Sainz 75 pont
  4. Verstappen 72 pont

Csapatok

  1. Mercedes 175 pont
  2. Red Bull 108 pont
  3. McLaren 75 pont
  4. Ferrari, Toro Rosso 15-15 pont

Versenyek

  1. Német Nagydíj 154 pont
  2. Brazil Nagydíj 119 pont
  3. Osztrák Nagydíj 73 pont
  4. Magyar Nagydíj 30 pont
  5. Brit, Mexikói, Bahreini Nagydíj 15-15 pont

Cikkünk következő oldalán Farkas Péter (Autó-Motor) szavazatait és szöveges indoklását találja!