Társoldalunk:
Hírlevél

Nem a futamok hozták a csapatfőnökök idei legszebb emlékeit

2019.12.24. 11:34

Több csapatfőnököt is megkérdeztek a szezonzáró alkalmából, hogy melyik volt a legszebb pillanat számukra az idén. A válaszolók egyike sem említett versenyen elért eredményt.

Az év végén eljön a számvetés ideje, ez a Forma-1-ben jellemzően már hamarabb, a szezonzárón bekövetkezik. Több csapatfőnököt is megkérdeztek arról, hogy melyik volt az idén a legszebb pillanat a számukra. Kissé talán meglepő módon egyikük sem említett versenyt, inkább szombatonként volt ok az örömre. Cyril Abiteboul, Zak Brown, Mattia Binotto, Toto Wolff és Claire Williams összegezte az idei F1-es szezont.

Ricciardo a Kanadai NagydíjonForrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

Cyril Abiteboul

A Renault csapatfőnöke

„Az én kedvenc pillanatom a montreali időmérő volt, ahol Daniel a 4. helyet szerezte meg. Legyünk őszinték, váratlan és nem teljesen megérdemelt eredmény volt. Úgy emlékszem, Valtterinek valami gondja volt az időmérőn, ezért egy hellyel jobbat értünk el, mint ami egyébként sikerült volna, de nyilvánvalóan igazoltuk, hogy a motorunk hatalmasat lépett előre. Ez nem anekdota, hanem egy nagyon szép pillanatunk története a szezonból.”

Lewis Hamilton kizárása után a McLaren a dobogón ünnepelhetett BrazíliábanForrás: Getty Images/Zak Mauger/Zak Mauger

Zak Brown

A McLaren Racing ügyvezetője

„Számomra biztosan Brazília, nem is lehet más, hiszen [2014 óta] megszereztük az első dobogós helyünket, bebiztosítottuk a 4. pozíciót a [konstruktőri] világbajnokságban, úgyhogy ez. Csak egyet kértek tőlem, de mondok kettőt: Lando az első időmérőjén, Ausztráliában bejutott a Q3-ba, ezzel mi is elsőre befértünk a Q3-ba.”

Binottót és a Ferrari tagjait rocksztárként ünnepelték Milánóban - GalériaForrás: Mario Chiarappa/Callo Albanese

Mattia Binotto

A Ferrari csapatfőnöke

„Nagyon sok szép pillanat volt. A szezon során nyilvánvalóan megünnepeltük a Scuderia Ferrari létrehozásának 90. évfordulóját, ezért kiemelném a milánói Piazza del Duomón tartott rendezvényünket, ahol a szurkolóinkkal és a tifosival találkoztunk. Aztán ugyanezen a héten az első soros indulást Monzában.”

Laudát május végén búcsúztattákForrás: AFP/Joe Klamar

Toto Wolff

A Mercedes csapatfőnöke

„Nem akarok a legszebb pillanatról beszélni, mert Niki [Lauda] halála mindent beárnyékol. Számunkra ez volt a szezon legfőbb témája. A többiek válaszai közben gondolkodtam, hogy melyik volt a legjobb pillanatom, de nem volt. Persze, nagyon hálásak vagyunk, hogy megnyerhettük a világbajnokságot, de [Lauda halála] mindent beárnyékol.” 

A Williams szerelői a legjobbak között vannakForrás: Williams Racing

Claire Williams

A Williams csapatfőnök-helyettese

„Ahogy arra talán lehetett számítani, az én [kedvenc pillanatom] nem a pályán történt: az igazi fénypont a szerelőcsapatunk munkája. A Red Bull sajnos épphogy megelőzött minket a leggyorsabb kerékcserék terén, így az övék lett a mezőny legjobb gárdája az idén, de a mi csapatunk munkája is kapszulába zárja a csapatunk ellenálló készségét, amit az egész év során képviseltünk. Minden egyes futamon úgy küzdenek a pilótáinkért és a csapat többi tagjáért, mintha a dobogóra hajtanának. Nekem ez az igazi fénypont.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK