Hamilton után Vettel is kipróbálta a vegán életmódot

Forma-1, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Mexikói Nagydíj
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 24: Sebastian Vettel of Germany and Ferrari and Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP talk as they walk in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 24, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel elárulta, ő is próbálkozott a húsmentes étrenddel. Kész lenne találkozni a klímaaktivista Greta Thunberggel is, és az életmódjától függetlenül próbál odafigyelni a környezetvédelemre.

A pályán zajló események mellett az idei év egyik legnagyobb port felverő F1-es témája az volt, hogy Lewis Hamilton a közösségi médiában a vegán életmód alkalmazására buzdította a követőit, elsősorban azért, mert a brit pilóta szerint ezzel csökkenthető az állattenyésztés miatt is gyorsuló klímaváltozás.

Többen is pellengérre állították Hamiltont a kiállása miatt, ő azonban részletesen is kifejtette, hogy szeretne tenni a környezetvédelem érdekében. Ellenfele, Sebastian Vettel is mellé állt, majd a négyszeres világbajnok azt is elárulta a svájci Blicknek, hogy Hamiltonhoz hasonlóan ő is megpróbálkozott a vegán életmóddal.

Vettel is kipróbálta a Hamilton által követett vegán étrendet Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„Már 2018-ban kísérleteztem ezzel, körülbelül 6 hétig, és sokat tanultam belőle. Mindenki maga dönti el, hogy mit és hogyan eszik. Én sokat foglalkoztam ezzel a témával, nincs mindenkinek megfelelő diéta, mert minden szervezet másként reagál – vélte a Ferrari versenyzője. – Az viszont nem tetszett, hogy túl gyorsan ítélkezünk erről.

Vettel kijelentette, nem lenne problémája azzal, ha egy étkezést a világhírű klímaaktivistával, Greta Thunberggel költene el, de hozzátette, szerinte a svéd hölgy nem biztos, hogy egy asztalhoz ülne vele. „Az ő szemében én nem igazán vagyok példakép, de szerintem nagyszerű, hogy elszántak a fiatalok. Az is szükséges, hogy valaki felálljon és irányt mutasson.”

Az F1 környezetszennyező, ettől még a sportág résztvevői tehetnek a fenntarthatóság érdekében Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Vettel szerint mindenki tehet valamit a környezet megóvása érdekében, „különben néhány év múlva majd sopánkodhatunk.” A német pilóta korábban több versenyen, köztük a Magyar Nagydíjon is elkezdte összeszedni a paddockban eldobált műanyag palackokat, úgy vélte ez nem összeegyeztethetetlen az F1-es pilóták életmódjával.

„Sokan felteszik maguknak a kérdést [velünk kapcsolatban], hogy ’ő vajon miért ilyen képmutató? Több tízezer kilométert repül világszerte.’ Meg kell szabadulnunk ettől a hozzáállástól és mindenkit rá kell vennünk arra, hogy elgondolkodjon, ő mit tehet az ügy érdekében” – tette hozzá a háromgyerekes családapa.