Toto Wolffnak nem az a kérdés, hogy a Ferrarihoz szerződik-e

Forma-1, Toto Wolff, Mercedes-AMG Petronas, Mexikói Nagydíj
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 25: Mercedes GP Executive Director Toto Wolff walks in the Paddock before practice for the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 25, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az ORF-nek nyilatkozott a jövőjéről a Mercedes csapatfőnöke, akit már a Ferrari vezetésével is kapcsolatba hoztak.

Toto Wolff nem titkolt célja, hogy ne csak pár éven át tartó sikerszériát tudjon maga mögött a Mercedesszel, hanem hosszú távon is biztosítsa a gyártó helyét a Forma-1 élmezőnyében. Hogy ezt megteheti-e, az a Mercedesen és a 2020 után tervein is múlik, hiszen a többi autógyártóhoz hasonlóan a németeknek is felül kell vizsgálniuk versenyprogramjaikat az autóiparban végbemenő változások miatt.

Wolff 2013 óta van a csapatnál, 2014 óta ő a csapatfőnök, ezalatt 6 egyéni és 6 konstruktőri világbajnoki címet nyertek. Az osztrák üzletembert többször szóba hozták már az F1 vezetésével is, legutóbb pedig az a pletyka is felütötte a fejét, hogy 2021-től Lewis Hamiltonnal közösen a Ferrarihoz igazolhat. A csapatfőnök az ORF-nek bővebben beszélt arról, hogy mi befolyásolhatja a jövőjével kapcsolatos döntést.

Wolff egyelőre jól érzi magát a Mercedesnél Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

Toto Wolff esetében mindig fontos szem előtt tartani, hogy a többi csapatfőnökkel ellentétben ő nem csak egyszerűen alkalmazottként tölti be a pozícióját, hanem 30%-os részesedése van a Mercedes F1-es csapatában. „Vissza kell tekinteni. Amikor Niki Lauda és én belevágtunk ebbe a kalandba 2013-ban, nem csupán alkalmazottként tettük, hanem részesedéssel a versenycsapatban” – nyilatkozta.

Többször is hangoztatta, hogy a csapattal közös munka élvezete nagyon fontos neki, amíg ez megvan, addig pedig nem nagyon látja értelmét a váltásnak. „Jelenleg élvezem, szerintem ez a legfontosabb. Egyértelműen nem olyan szórakoztató, mióta Niki elment, de a munka továbbra is motivál. Jó, hogy ennyi kapcsolatra tettem szert a Forma-1-ben, és hogy élvezem az igazgatótanács bizalmát. Ezzel egyidőben hihetetlenül jó csapatunk van Angliában. Ameddig úgy gondolom, hogy hozzátehetek valamit az egészhez [addig maradok], nem akarok jóból középszerű lenni."

Wolff úgy véli, hogy a Mercedes folytatni fogja az F1-ben 2020 után is Forrás: Daimler AG/LAT Images

Ami a Mercedes Forma-1-es jövőjét illeti, a döntést természetesen nem Wolffnak, hanem a gyártó igazgatótanácsának kell meghoznia,

az osztrák azonban bizakodó, hogy maradni fognak 2020 után is a száguldó cirkuszban.

„Vállalkozóként az ember hosszú távon gondolkodik. Fontolóra kell venni, hogy a Forma-1 pozitív irányban fog-e fejlődni.

A Daimler és a Mercedes utcai autókat és versenyautókat épít, ez a vállakozásunk alapja, ezért szeretnénk közösen folytatni."