Hamilton: Megtisztelő, hogy Schumacherrel egy mondatban említenek

Forma-1, Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Brit Nagydíj, 2012, McLaren, Mercedes
MONTE CARLO, MONACO - MAY 23: Lewis Hamilton (R) of Great Britain and McLaren talks with Michael Schumacher (L) of Germany and Mercedes GP at the drivers press conference during previews to the Monaco Formula One Grand Prix at the Monte Carlo Circuit on May 23, 2012 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton kijelentette, nem a rekordok foglalkoztatják a sportpályafutásában, inspirálni szeretné a közönségét és magasabbra tenné a lécet, hogy küzdhessen az F1-es fiatalok ellen.

Hatszoros világbajnokká vált Lewis Hamilton az idén a Forma-1-ben, statisztikailag minden idők második legsikeresebb versenyzője és természetesen a valaha volt legjobb brit pilóta, azonban a BBC közönségszavazásán alulmaradt, az év sportszemélyiségének a krikettező Ben Stokes mögött. A brit pilóta 2014-ben már kiérdemelte az elismerést és negyedszer lett 2. helyezett.

Hamilton jövőre felülmúlhatja a korábbi hétszeres világbajnok Michael Schumacher rekordjait, közben viszont az új generációra is figyelnie kell. Noha az idén is hatalmas fölénnyel nyert, Max Verstappen és Charles Leclerc révén két olyan fiatal is szerepel az élmezőnyben, akik csak a megfelelő autóra várnak ahhoz, hogy rárontsanak Hamiltonra.

Hamilton 2010 és 2012 között együtt is versenyezhetett Schumacherrel, majd átvette a helyét a Mercedesnél és a rekordok terén is beérheti őt Forrás: Getty Images/2012 Getty Images/Clive Mason

A hatszoros világbajnokot viszont inkább az F1 történetének eddigi legsikeresebb versenyzőjével hozzák összefüggésbe, de Hamilton kitartott korábbi álláspontja mellett, és megerősítette, hogy nem a rekordok hajszolása miatt versenyez. Elárulta, már azt is megtisztelőnek érzi, hogy az F1 legjobbjai közé jutott.

„Emlékszem, ahogy felnőttem Stevenage-ben és néztem, ahogy Michael Schumacher nyeri a világbajnokságokat, úgyhogy még manapság is nagyon-nagyon szürreális az, hogy a nevemet egy mondatban említik az övével. Ez igazi megtiszteltetés, olyasmi, amire a családom igen-igen büszke” – jelentette ki.

Hamiltont gyakran bírálják azzal, hogy nem eléggé hazafi,

holott többször is elmondta, hogy büszkén emeli a magasba a brit lobogót. A díjátadáson elmondta, inspirációt merít hazájából, az otthoni közönségéből, a sportolóktól és reméli, hogy ebből ő is vissza tud adni. „Ha van egy kisgyerek vagy akár felnőtt, aki látja, hogy mit csinálok, és az segít neki, hogy megvalósítson valamit, akkor nagyon örülök.”

Hamilton az idén rekordot döntött a szezon során megszerzett pontok terén Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

A brit pilóta hihetetlennek nevezte az idei szezonját, amely során a 21-ből 11 futamot megnyert és két versennyel a vége előtt újra világbajnok lett. A szerződése jövőre jár le a Mercedesszel, hírbe hozták őt a Ferrarival, de megerősítette, hogy büszke a csapatára. Jövőre várhatóan ismét az esélyesek között lesz, de oda kell figyelnie a feltörekvő pilótákra is.

„Hatalmas csapattal dolgozom együtt, minden évben összeszedetten térünk vissza, képesek vagyunk hozni az eredményt és emeljük a lécet. Itt sok bajnok tudja, milyen nehéz ez – utalt a gála közönségére. – Sok fiatal versenyző van már, én viszont a második legöregebb vagyok az F1-ben. Magasabb szintre akarok lépni, tovább emelni a lécet” – jelentette ki.