Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen már bánja, hogy csalónak nevezte a Ferrarit

2019.12.17. 08:50

Max Verstappen nem számít arra, hogy Charles Leclerc oldalán a Ferrari versenyzője lesz, és Lewis Hamilton csapattársaként sem valószínű, hogy felbukkan, pedig, szerinte a Mercedesszel ő lenne a világbajnok.

Továbbra is harsány kijelentésekkel hívja fel magára a figyelmet Max Verstappen, aki korábban Jacques Villeneuve-vel és a néhai Niki Laudával is összerúgta a port, legutóbb pedig felháborodást váltott ki azzal, hogy csalónak nevezte a Ferrarit.

Louis Camilleri, a gyártó ügyvezetője érdemben nem akart foglalkozni a 22 éves versenyző kijelentésével, de leszögezte, az elhangzottak után Verstappennek nincs jövője a Ferrarinál. A holland pilóta a Ziggo Sport műsorában már megbánást tanúsított.

Verstappen nem hiszi, hogy jó párost alkotna Leclerc-relForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Francois Nel

„Nem akarok sokat beszélni az ezzel kapcsolatos kijelentéseimről – szögezte le. – Elég világosan kifakadtam. Végül is, 1-2 perccel többet kellett volna várnom azzal az interjúval” – ismerte el, hogy meggondolatlan volt. Ettől függetlenül úgy vélte, Charles Leclerc hosszútávú szerződése ismeretében nem ő lenne a megfelelő választás a Ferrarinál, bár jól kijön a monacói versenyzővel.

Neki semmi befolyása nem lenne arra, hogy megkapom-e az ülést a Ferrarinál, de ez nem hiszem, hogy megtörténik. Nem hiszem, hogy jó, ha két elsőszámú pilóta versenyez egymás mellett.” 

Camilleri és Verstappen állásfoglalása alapján nem tűnik valószínűnek, hogy a holland pilóta 2021-re lehetőséget kap a Ferrarinál, főleg, hogy az olasz istálló inkább Lewis Hamilton felé közeledik, de Sebastian Vettel megtartását sem zárták ki. Verstappennek ebben az esetben jelenlegi csapata, a Red Bull vagy a Mercedes maradhat, kérdés, hogy ott lenne-e Hamilton csapattársa.

Verstappen az idén három győzelmet szerzett, Hamilton 11-etForrás: AFP/Carl De Souza

„Hát, ki tudja? – kérdezett vissza. – Pillanatnyilag nem sokat gondolok erre, de végül is, mindig az a döntő, hogy mi a terve a csapatnak. Nekem is lehet véleményem meg neki is, de végül is majd ők eldöntik, hogy mi fog történni. Majd meglátjuk” – tért ki a válasz elől Verstappen, aki Hamilton szerint már felhívta Toto Wolffot, a Mercedes csapatfőnökét.

Verstappen leszögezte, úgy érzi, a jelenlegi Ezüstnyillal ő maga is világbajnok tudna lenni, ahogy a mezőny csaknem kétharmadát alkalmasnak tartja erre.

„Ez pusztán az autón múlik. A mezőny 60 százaléka szintén világbajnok lehetne, ha a Mercedesben ülnének – vélte. – [Hamilton] viszont bizonyosan nagyon jó, és minden idők legjobb Forma-1-es versenyzői közé tartozik. Arra akartam kilyukadni, hogy annyira lehengerlő autója van, hogy a mezőny 60 százaléka [győzne vele].”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK