Húszmilliárd forintnyi ékszert loptak Ecclestone lányától

Tamara Ecclestone, Jay Rutland
LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 07: Jay Rutland and Tamara Ecclestone attend the Annabel's Art Auction fundraiser in aid of Teenage Cancer Trust & Teen Cancer America at Annabel's on November 7, 2018 in London, England. (Photo by David M. Benett/Dave Benett/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Ötven millió font, átszámítva csaknem 20 milliárd forint értékben loptak el ékszereket Tamara Ecclestone-tól, a Forma-1 korábbi ügyvezető igazgatójának lányától. A rendőrség három férfit keres.

Pénteken este betörtek Tamara Ecclestone, a Forma-1-et évtizedeken át irányító Bernie Ecclestone lányának otthonába, ahonnan 50 millió font értékben loptak el ékszereket. A száguldó cirkusz korábbi mindenható ura úgy véli, mivel lányának otthonát Nagy-Britannia egyik legbiztonságosabbjaként tartják számon, „belsős munkáról” lehet szó.

Tamara Ecclestone és férje, Jay Rutland Forrás: Dave Benett/Getty Images/2018 David M. Benett/David M. Benett

A Vilmos herceg és Katalin hercegné otthonául szolgáló Kensington-palota közelében található ház körül 24 órás biztonsági szolgálat üzemel, valamint az épületnek saját biztonsági rendszere van, mindez azonban nem akadályozta meg, hogy feltételezhetően három elkövető betörjön, és elvigye az összes ékszert a 35 éves híresség és férje, valamint 5 éves lányuk otthonából. „Sajnálattal megerősíthetem, hogy betörés történt, a belső biztonsági szolgálat együttműködik a rendőrséggel az ügyben.

– nyilatkozta a család szóvivője.

A Palace Green bejáratának biztonsági kapui, amelyeken át többek között Tamara Ecclestone otthonához vezet az út Forrás: Getty Images/GETTY IMAGES/Leon Neal

A Sun információi szerint a tolvajok a kerten át mentek be a házba, azután, hogy Tamara Ecclestone elindult téli vakációjára, majd a hálózobában található széfhez vezetett az útjuk.

A biztonsági őrök azonnal értesítették a rendőrséget, amint észrevették a feltételezett elkövetőket a birtokon, ők azonban a rendőrség kérkezése előtt elmenekültek,

többek között egy 80 ezer font értékű Cartier karpereccel, amit Tamara Ecclestone az esküvőjére kapott.

Bernie Ecclstone azt gyanítja, hogy a biztonsági rendszer miatt vélhetően olyasvalaki rabolta ki a lányát, aki együttműködött a személyzettel.

– nyilatkozta Ecclestone a Mail Online-nak. – Szörnyű, hogy ilyesmi történt, éppen azután, hogy elhagyta a házat, hogy Lappföldre utazzon, noha talán jobb is, hogy nem volt otthon. Próbáltam hívni őt ma reggel, hogy megtudjam, mik a legfrissebb hírek, de nem sikerült elérnem."