Nincs veszélyben Binotto állása, stabilitást akar a Ferrari

Forma-1, Mexikói Nagydíj, péntek, Mattia Binotto, Ferrari
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 25: Ferrari Team Principal Mattia Binotto looks on from the pitwall during practice for the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 25, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Noha sokan megkérdőjelezték az idei szezon során, hogy valóban Mattia Binotto a megfelelő ember a Scuderia Ferrari csapatfőnöki székébe, Louis Camilleri ügyvezető nem kételkedik a svájci szakember képességeiben.

A Ferrari idei vesszőfutását látva Mattia Binotto, a Scuderia szezon előtt kinevezett csapatfőnöke is kapott hideget és meleget egyaránt, vezetési képességeit épp úgy megkérdőjelezték, mint alkalmasságát arra a feladatra, hogy egyszerre legyen technikai igazgató és csapatfőnök. Louis Camilleri, a Ferrari ügyvezető igazgatója azonban nem kételkedik a svájci szakemberben, akitől a csapaton belüli stabilitás megteremtését várja el.

A vörösök felsővezetésébe tavaly kinevezett Camilleri nem a bőbeszédű nyilatkozatairól híres, így meg kell becsülni az olyan alkalmakat, amilyen a Ferrari szokásos évzáró vacsorája volt Maranellóban. Az olasz-amerikai üzletember hosszasan beszélt a Scuderia idei szezonjáról, amely nem a vártak szerint alakult, Mattia Binotto helyét mindez azonban nem sodorta veszélybe. „Szeretném hangsúlyozni, hogy Mattia milyen mesés szervezetet vezet.

– oszlatta el a kétségeket Camilleri arról, hogy Binotto alatt inogna a csapatvezetői szék.

Camilleri megbízik a svájci csapatfőnökben Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Camilleri elismerte, hogy követtek el elkerülhető hibákat, amelyek miatt csalódott, de inkább a pozitívumokra koncentrál, a poharat félig telinek látja félig üres helyett.

– összegezett. – Az ember ezekből ugyanakkor sokkal többet is tanul, mi is sokat tanultunk, miközben mindenben, amit teszünk, a tökéletességet keressük. Új a szervezetünk, nem a tagok életkora, hanem a szerepek és feladatok terén. Hibák előfordulnak, amikor az ember új feladatnak vág neki, mert elkezd megmászni egy hegyet.

Mattia és a csapata a problémákra fókuszált és lassan szembenézett velük. Láthatóan csökkentettük a távolságot, a nyári szünet után egyértelműen sokkal jobban teljesítettünk, mint előtte."

Előfordultak hibák, de az ügyvezető szerint ezek csak erősebbé tették a csapatot Forrás: AFP/Mark Ralston

Jean Todt 2007-es távozása óta a Ferrarinál egymásnak adták a kilincset a csapatfőnökök, de technikai igazgatóból sem volt éppen hiány, miközben a Mercedesnél 2014 óta ugyanaz az ember irányít mindent.

Camilleri éppen ezért a stabilitást emelte ki, szerinte erre mindenképpen szükségük van ahhoz, hogy ismét vb-címeket nyerjenek.

„Szerintem rendelkezünk a megfelelő tehetséges emberekkel, csak stabilitásra van szükségünk. Ha azokra a csapatokra gondolunk, akik különböző korszakokban, különböző szabályok mellett domináltak a Forma-1-ben, egy közös dolgot találunk: a szervezeti felépítésük stabil volt. A vezetés támogatta az innovációt és a kreativitást, ezeket pedig táplálja, ha az emberek könnyedén dolgozhatnak. Természetesen szükség van a magas elvárásokra és egy kis nyomásra, itt a Ferrarinál nyomásból azonban sosincs hiány, nem kell erre még rátenni, sem kívülről, sem belülről."