Társoldalunk:
Hírlevél

Nincs veszélyben Binotto állása, stabilitást akar a Ferrari

2019.12.16. 09:21

Noha sokan megkérdőjelezték az idei szezon során, hogy valóban Mattia Binotto a megfelelő ember a Scuderia Ferrari csapatfőnöki székébe, Louis Camilleri ügyvezető nem kételkedik a svájci szakember képességeiben.

A Ferrari idei vesszőfutását látva Mattia Binotto, a Scuderia szezon előtt kinevezett csapatfőnöke is kapott hideget és meleget egyaránt, vezetési képességeit épp úgy megkérdőjelezték, mint alkalmasságát arra a feladatra, hogy egyszerre legyen technikai igazgató és csapatfőnök. Louis Camilleri, a Ferrari ügyvezető igazgatója azonban nem kételkedik a svájci szakemberben, akitől a csapaton belüli stabilitás megteremtését várja el.

A vörösök felsővezetésébe tavaly kinevezett Camilleri nem a bőbeszédű nyilatkozatairól híres, így meg kell becsülni az olyan alkalmakat, amilyen a Ferrari szokásos évzáró vacsorája volt Maranellóban. Az olasz-amerikai üzletember hosszasan beszélt a Scuderia idei szezonjáról, amely nem a vártak szerint alakult, Mattia Binotto helyét mindez azonban nem sodorta veszélybe. „Szeretném hangsúlyozni, hogy Mattia milyen mesés szervezetet vezet. Teljes mértékben megbízom a vezetői képességeiben, alkalmas a feladatra, és meg kell, hogy mondjam, nagyon élvezem a közös munkát vele, hihetetlenül tehetséges" – oszlatta el a kétségeket Camilleri arról, hogy Binotto alatt inogna a csapatvezetői szék.

Camilleri megbízik a svájci csapatfőnökbenForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Camilleri elismerte, hogy követtek el elkerülhető hibákat, amelyek miatt csalódott, de inkább a pozitívumokra koncentrál, a poharat félig telinek látja félig üres helyett.Bátorít a fejlődés, ugyanakkor csalódott is vagyok, mert volt néhány hiba is, amelyek egyértelműen meghatározták a szezonunkat és elkerülhetőek lettek volna – összegezett. – Az ember ezekből ugyanakkor sokkal többet is tanul, mi is sokat tanultunk, miközben mindenben, amit teszünk, a tökéletességet keressük. Új a szervezetünk, nem a tagok életkora, hanem a szerepek és feladatok terén. Hibák előfordulnak, amikor az ember új feladatnak vág neki, mert elkezd megmászni egy hegyet. A poharat láthatjuk félig telinek, vagy félig üresnek. Az én véleményem szerint sokkal inkább félig teli, mert szerintem a szezon során fejlődtünk, az eltelt hónapok megmutatták ezt. Mattia és a csapata a problémákra fókuszált és lassan szembenézett velük. Láthatóan csökkentettük a távolságot, a nyári szünet után egyértelműen sokkal jobban teljesítettünk, mint előtte."

Előfordultak hibák, de az ügyvezető szerint ezek csak erősebbé tették a csapatotForrás: AFP/Mark Ralston

Jean Todt 2007-es távozása óta a Ferrarinál egymásnak adták a kilincset a csapatfőnökök, de technikai igazgatóból sem volt éppen hiány, miközben a Mercedesnél 2014 óta ugyanaz az ember irányít mindent.

Camilleri éppen ezért a stabilitást emelte ki, szerinte erre mindenképpen szükségük van ahhoz, hogy ismét vb-címeket nyerjenek.

„Szerintem rendelkezünk a megfelelő tehetséges emberekkel, csak stabilitásra van szükségünk. Ha azokra a csapatokra gondolunk, akik különböző korszakokban, különböző szabályok mellett domináltak a Forma-1-ben, egy közös dolgot találunk: a szervezeti felépítésük stabil volt. A vezetés támogatta az innovációt és a kreativitást, ezeket pedig táplálja, ha az emberek könnyedén dolgozhatnak. Természetesen szükség van a magas elvárásokra és egy kis nyomásra, itt a Ferrarinál nyomásból azonban sosincs hiány, nem kell erre még rátenni, sem kívülről, sem belülről."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK