Ferrari: Verstappennek nincs jövője a csapatnál

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, csütörtök, Verstappen, Red Bull
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 28: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing looks on in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 28, 2019 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Louis Camilleri kijelentette, Max Verstappen nem lesz a Ferrari versenyzője. A maranellóiak ügyvezetője úgy véli, a csapatot senki nem vádolhatja csalással.

Louis Camilleri először reagált Max Verstappen szavaira, aki nyíltan csalónak nevezte a Ferrarit. Az ügyvezető elmondta, szavai nagy problémát idéztek elő a csapat háza táján, de hozzátette, nem ad hitelt egy 22 éves ember véleményének. A holland pilóta ezzel el is vágta magát a Scuderiánál.

Az USA Nagydíjon a Ferrari sokkal gyengébben szerepelt, mint közvetlenül előtte. Erre Verstappen annyit mondott, hogy ilyen, amikor abbahagyják a csalást, utalva arra, hogy az olaszok motorja többek szerint szabálytalan, de az FIA még vizsgálatot sem indított ezzel kapcsolatban.

Az ügyvezető szerint Verstappen elvágta magát a Ferrarinál Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

Mattia Binotto csapatfőnök kollégáján, Christian Horneren kérte számon az elhangzottakat, ám feletteseitől eddig nem érkezett reakció. Most viszont Camilleri megtörte a csendet, és kemény szavakkal illette a Red Bull versenyzőjét. Az ügyvezető kerek-perec kijelentette, Verstappen előtt bezáródtak a Ferrari kapui.

„Számunkra alapvető a tisztesség és a szabályok betartása – idézte a Profondo Rosso blog szerzője, Leo Turrini. – Valamit jobban csinálunk, mint a többiek, erre jön egy rivális, és elkezd minket gyanúsítgatni.

Camilleri elárulta, Verstappen hatalmas kavarodást idézett elő a csapatnál, mert az FIA emberei folyamatosan a nyomukban voltak. A Ferrari ügyvezetője valahol megérti a frusztrációját, de a maranellóiak nem szeretnének belemenni egy olyan harcba, amiből csak vesztesen jöhetnek ki.

„Verstappen nyomást akart helyezni a Ferrarira – magyarázta. – Szavai pedig súlyos problémákat okoztak: Mattia Binotto elmondta, mindenhol FIA-ellenőrök voltak. Megértem, hogy frusztrált volt, mert néha inkább nem szólalunk meg, el akarjuk kerülni a vitát.

Mindezek ellenére Camilleri szerint nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani egy ennyire fiatal ember szavainak. Többek között ezért sem reagált azonnal, úgy véli, a hallgatás is megfelelő üzenet volt.

Verstappen szavai súlyos gondokat okoztak a Ferrarinál Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Francois Nel

„A szenzációhajhász kijelentések ritkán visznek előre – magyarázta. – Max csak 22 éves, miért kellene hitelt adnom neki, amikor mi vagyunk a Ferrari? Álláspontom szerint néha a hallgatás erősebb jelzés.”

A Ferrari nem csak Verstappent zárta ki a lehetséges jövőbeli pilóták közül. Mattia Binotto elmondta, Fernando Alonso biztosan nem fog visszatérni a csapathoz.

„Alonso felvette velünk a kapcsolatot, mert vissza akar térni az F1-be, de ő nem része a terveinknek” – fogalmazott.