Társoldalunk:

Ferrari: Verstappennek nincs jövője a csapatnál

2019.12.13. 16:37

Louis Camilleri kijelentette, Max Verstappen nem lesz a Ferrari versenyzője. A maranellóiak ügyvezetője úgy véli, a csapatot senki nem vádolhatja csalással.

Louis Camilleri először reagált Max Verstappen szavaira, aki nyíltan csalónak nevezte a Ferrarit. Az ügyvezető elmondta, szavai nagy problémát idéztek elő a csapat háza táján, de hozzátette, nem ad hitelt egy 22 éves ember véleményének. A holland pilóta ezzel el is vágta magát a Scuderiánál.

Az USA Nagydíjon a Ferrari sokkal gyengébben szerepelt, mint közvetlenül előtte. Erre Verstappen annyit mondott, hogy ilyen, amikor abbahagyják a csalást, utalva arra, hogy az olaszok motorja többek szerint szabálytalan, de az FIA még vizsgálatot sem indított ezzel kapcsolatban.  

Az ügyvezető szerint Verstappen elvágta magát a FerrarinálForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

Mattia Binotto csapatfőnök kollégáján, Christian Horneren kérte számon az elhangzottakat, ám feletteseitől eddig nem érkezett reakció. Most viszont Camilleri megtörte a csendet, és kemény szavakkal illette a Red Bull versenyzőjét. Az ügyvezető kerek-perec kijelentette, Verstappen előtt bezáródtak a Ferrari kapui.

„Számunkra alapvető a tisztesség és a szabályok betartása – idézte a Profondo Rosso blog szerzője, Leo Turrini. – Valamit jobban csinálunk, mint a többiek, erre jön egy rivális, és elkezd minket gyanúsítgatni. Nyilvánvaló, hogy egy olyan pilótának, aki csalással vádol minket, nem lehet jövője a Ferrarinál, egyszerűen képtelenség.”

Camilleri elárulta, Verstappen hatalmas kavarodást idézett elő a csapatnál, mert az FIA emberei folyamatosan a nyomukban voltak. A Ferrari ügyvezetője valahol megérti a frusztrációját, de a maranellóiak nem szeretnének belemenni egy olyan harcba, amiből csak vesztesen jöhetnek ki.

„Verstappen nyomást akart helyezni a Ferrarira – magyarázta. – Szavai pedig súlyos problémákat okoztak: Mattia Binotto elmondta, mindenhol FIA-ellenőrök voltak. Megértem, hogy frusztrált volt, mert néha inkább nem szólalunk meg, el akarjuk kerülni a vitát. Ha nem tesszük, akkor egy olyan játékban veszünk részt, amelyben csak veszthetünk, úgyhogy nem szeretnénk lesüllyedni erre a szintre.

Mindezek ellenére Camilleri szerint nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani egy ennyire fiatal ember szavainak. Többek között ezért sem reagált azonnal, úgy véli, a hallgatás is megfelelő üzenet volt.

Verstappen szavai súlyos gondokat okoztak a FerrarinálForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Francois Nel

„A szenzációhajhász kijelentések ritkán visznek előre – magyarázta. – Max csak 22 éves, miért kellene hitelt adnom neki, amikor mi vagyunk a Ferrari? Álláspontom szerint néha a hallgatás erősebb jelzés.”

A Ferrari nem csak Verstappent zárta ki a lehetséges jövőbeli pilóták közül. Mattia Binotto elmondta, Fernando Alonso biztosan nem fog visszatérni a csapathoz.

„Alonso felvette velünk a kapcsolatot, mert vissza akar térni az F1-be, de ő nem része a terveinknek” – fogalmazott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK