Társoldalunk:
Hírlevél

Új kanyarral bővül a Vietnámi Nagydíj helyszíne

2019.12.11. 18:49

Módosítani kell a jelenleg is épülő vietnámi Forma-1-es pálya vonalvezetésén, márciusra készülhet el a Vietnámi Nagydíj helyszíne.

Jövő áprilisban bemutatkozik a Forma-1 mezőnye Vietnámban, az építkezés pedig jelenleg is javában zajlik Hanoiban, hogy időben elkészüljön a több mint 5 kilométer hosszú városi aszfaltcsík,

amelynek vonalvezetése egy apróbb módosításon esett át, az eredetileg tervezett 22 helyett ugyanis 23 kanyar lesz rajta,

ami 42 méterrel növeli a kör hosszát. A változtatást az FIA és az F1 kérésére hajtották végre a szervezők.

Az új, végleges pályarajzForrás: F1

A Nemzetközi Automobil Szövetség földrajzi és logisztikai okból kérte a módosítást, ami eggyel növelte a kanyarok számát, valamint a kérdéses rész 15 méterrel szélesebb is lesz.„Változtattunk egy kicsit a 22-es és a 23-as kanyaron” – nyilatkozta az Autosportnak Le Ngoc Chi, a Vietnam Grand Prix Corporation vezérigazgatója. Ez egy városi pálya, ezért igazodnunk kell a terület földrajzi állapotához, hogy megfeleljünk az FIA követelményeinek. Szorosan együtt dolgozunk a nemzetközi szövetséggel és az F1-gyel, hogy minden a lehető legbiztonságosabb legyen a versenyzőknek, miközben olyan izgalmas kanyarokat hozunk létre, ami lehetővé teszi, hogy megmutassák a képességeiket."

Az épülő vietnámi F1-es pálya madártávlatbólForrás: Reddit

Az első versenyt 2020. április 5-én rendezik Vietnámban, az aszfaltcsík teljes egészében pedig várhatóan márciusra lesz kész. „Teljes mértékben tartjuk a tervet. A pálya néhány része meglévő utakon fut majd, míg más részeit a nulláról építettük fel, utóbbi már kész van. Jelenleg a teljes pálya aszfaltozása folyik, sok réteget kell egymásra húzni. Három hónapunk lesz lefektetni a legfelső réteget, januártól márciusig. Ez sok időnek hangzik, de szeretnénk ennyit hagyni maguknak, nem engedhetünk meg semmilyen csúszást."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK