Vettel lesöpörte a 2021 előtti visszavonulásáról szóló pletykákat

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Vettel, Ferrari
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 01: Sebastian Vettel of Germany and Ferrari walks to the drivers parade before the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 01, 2019 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel csipkelődve válaszolt azokra a pletykákra, amelyek szerint már jövőre sem lesz a Forma-1-es mezőny tagja, majd kifejtette, hogy őszinte magával, tudja, hogy jobb teljesítmény kell tőle jövőre, de nem tervez hatalmas változtatásokat.

A 2018-as után Sebastian Vettel újabb nehéz szezonon van túl a Ferrarinál, ezúttal ráadásul nem csak a vb-címért folytatott csatában maradt alul, hanem új csapattársa is megelőzte az összetettben. A szezon során többször is felröppentek olyan pletykák a négyszeres világbajnokkal kapcsolatban, hogy meg vannak számlálva a napjai a Forma-1-ben, és nemhogy 2020 végén, de már az idei szezon után szögre akasztja a sisakját. Utóbbit Vettel cáfolta, majd beismerte, jövőre több kell tőle.

Jövőre még biztosan marad Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Vettel szerződése 2020 végén lejár a Ferrarinál, a találgatások pedig máris beindultak, hogy akár Lewis Hamilton is érkezhet a helyére. A négyszeres világbajnoktól megkérdezték a vörösök Abu-dzabi Nagydíj utáni sajtóeseményén, hogy mit fog csinálni 2021-ben, mire közölte, hogy „nyaralok", majd elkezdett arról beszélni, hogy sokan már most visszavonultatnák őt.

– élcelődött az újságírókkal. – Nem tudom, hogy ki mondta ezt, de úgy látszik, hogy többet tudnak, mint én. Mivel az újságíróknak mindig igaza van, szerintem a következő hetekben fog elérni hozzám a hír."

A Ferrari rangidős pilótája már a televíziós kamerák előtt is elismerte, hogy fejlődnie kell jövőre, az írott sajtó munkatársai előtt pedig részletesebben is beszélt erről.

A kevesebb interjú például segítene! – dobott be egy újabb viccet, majd kifejtette, hogy nincs szüksége arra, hogy gyökeresen megváltoztasson mindent. – Nem hiszem, hogy óriási változtatások kellenek, az ördög mindig a részletekben rejlik, apró módosítások, semmi nagy és komoly. Nem kell máshogyan vezetnem, tudom, hogyan kell vezetnem."

Az idei szezonban is volt bőven hiba Vettel részéről Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Vettel ezután elmondta, hogy

először mindig magában keresi a hibát, ami a következő szezon előtti felkészülés során is így lesz, valamint képes beismerni, ha valamit nem jól csinált.

„Mindannyian együtt dolgozunk, hogy fejlesszük az autót, mindkettőnk számára próbáljuk gyorsabbá tenni, az ember viszont mindig magával törődik. Nem ugyanazt csinálom, amit tíz évvel ezelőtt, fejlődtem. Ahhoz azonban, hogy jobbak legyünk, itt-ott mindig van, amit lehet jobban csinálni.

Egyértelmű, hogy először a saját teljesítményemet vizsgálom meg, azokat a dolgokat, amiket meg kell, úgyhogy szerintem van, amiben javulhatok, amiben tudom, hogy képes vagyok javulni. Elsőként ezzel foglalkozom, és jövőre megpróbálom jobban csinálni."