Verstappen: Hamilton utoléréséhez szerencse is kell

Forma-1, USA Nagydíj, Hamilton, Mercedes, Verstappen, Red Bull
AUSTIN, TEXAS - NOVEMBER 03: 2019 Formula One World Drivers Champion Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP is congratulated by third placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing on the podium during the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on November 03, 2019 in Austin, Texas. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen és Charles Leclerc egyelőre még nem gondolnak arra, hogy utolérjék Lewis Hamilton hat világbajnoki címét. A Red Bull versenyzője szerint ehhez jókora szerencse is szükséges.

Az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján felvetődött, hogy Max Verstappen vagy Charles Leclerc utolérheti-e Lewis Hamiltont a világbajnoki címek számában. Mindkét fiatal pilóta leszögezte, még nincs itt az ideje gondolkodni ezen. A holland versenyző kiemelte, hogy ez a körülményeken is múlik, a Ferrari pilótája pedig a befektetett munka fontosságát hangsúlyozta.

Verstappen és Leclerc mindketten 22 évesek, születésnapjuk között mindössze 16 nap az eltérés. A két pilóta generációja egyik legjobbjának számít, kettejük közül bármelyik képes lehet arra, hogy később akár több világbajnoki címet is nyerjen.

Verstappen még nem gondol Hamilton utolérésére, elmondása szerint egy vb-címnek is örülne Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Ugyan 22 évesen még az első vb-címhez is nagyon fiatalok, az Abu-dzabi Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján már arról kérdezték őket, hogy lesz-e lehetőségük utolérni Hamilton hat elsőségét.„Én a tízen világbajnoki címen ábrándozom – kezdte Verstappen, de rögtön beismerte, hogy csak viccelt. – Nem szabad így hozzáállni, ez vagy bekövetkezik, vagy nem, mondhatni, 50-50 [százalék] a valószínűsége. Személy szerint próbálom a legjobbamat nyújtani.”

A Red Bull versenyzője úgy véli, szerencsére is szükség van ahhoz, hogy valaki több világbajnoki címet nyerjen, személy szerint ő már egy elsőség után is nagyon boldog lenne.

„Szükség van egy jó autóra, méghozzá megfelelő időben, valamint egy éveken keresztül domináló csapat is kell – magyarázta. – Attól is függ, hogy meddig tart az adott pilóta pályafutása, de azt hiszem, én egy világbajnoki győzelemnek is nagyon örülnék.”

Mindkettő ott van a jövő potenciális világbajnokai között Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Leclerc egyetért a holland versenyzővel, de annyival kiegészítette a mondandóját, hogy kemény munkával sokat el lehet érni. A monacói pilóta szerint a döntéseken is rengeteg múlik. „Személy szerint nem sokat foglalkozom ezzel – árulta el. – Abban hiszek, hogy kemény munkával bármi megvalósítható, úgyhogy arra koncentrálok, hogy a saját feladatomat megfelelően végezzem.

A harmadik jelenlévő pilótát, Kevin Magnussent eredetileg nem kérdezték, de később megkérték, hogy ő is válaszoljon. A dán versenyző 5 évvel idősebb Verstappenéknél, azonban nem csupán életkora miatt van teljesen más helyzetben. A Haas pilótája az élete első F1-es versenyén szerzett 2. helye óta még csak dobogóra sem tudott kerülni, pedig már ötödik idényét tapossa a száguldó cirkuszban.

Magnussen szerint csak egy futamgyőzelem után gondolkodhat a vb-címen Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Francois Nel

„Előbb egy futamot kell nyernem, a bajnokság csak ezután kerülhet szóba – mondta. – Az ambíció mindig ott volt, én is gyerekkoromtól kezdve álmodoztam, hogy egy napon majd Forma-1-es világbajnok leszek. Persze ez még mostanra sem tűnt el, de nagyon eltérő helyzetben vagyok ehhez a két sráchoz képest.”