Hamilton: A versenyzés adta meg az életem értelmét

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Kanadai Nagydíj, Senna-sisak
MONTREAL, QC - JUNE 10: Pole sitter Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP with a commemorative helmet of F1 legend Ayrton Senna after he beat the previous record of 65 pole positions during qualifying for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 10, 2017 in Montreal, Canada. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A hatszoros világbajnok szerint a sikerei elégtételt nyújtanak a rengeteg erőfeszítésért, ezért nem is változtatna semmit az eddigi életén. A versenyzés révén hatalmas hatással lehet az emberekre.

Nem csupán a pályán, azon kívül is meghatározó személyiség lett Lewis Hamilton a Forma-1-ben; hatszoros világbajnokként egyértelmű, hogy a mezőny legismertebb tagjainak egyike, de az egyéb érdekeltségei, például a divatvilágban betöltött szerepe vagy a zeneipar révén is felkerült a térképre.

Hamilton jövőre minden idők legsikeresebb F1-es pilótája lehet, de a Gran Turismo című videójátékkal rendezett monacói világdöntőn a PressAssociationnek elmondta, nem akarja, hogy a rekordok hajszolása átvegye az élete irányítását, ennek ellenére nem bánja azokat az erőfeszítéseket, amelyeket az eddigi eredményeiért tett meg.

Hamilton 2017-ben érte be Ayrton Senna eredményét a pole pozíciók terén, de nem csak a sikerei miatt néz fel a brazil legendára Forrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

„Mindenki számára vannak bizonyos áldozatok és döntések, amiket meg kell hozni. Amikor az ember megnyeri a világbajnokságot, hihetetlenül nagy elégtételt érez a befektetett erőfeszítések miatt, hiszen vannak dolgok, amiket ilyenkor nem teszünk meg azt remélve, hogy így jobb helyzetbe kerülünk. Ennek tényleg az a lényege, hogy megtaláljuk az összhangot.”

Hamilton a Japán Nagydíj után komor hangulatú bejegyzéseket posztolt a közösségi médiában, erre utalva megjegyezte, szerinte mindenkinek vannak rossz napjai. Szeretne ő maga is olyan karakterré válni, aki a távolból is átsegíti az embereket a nehéz időszakokon. A brit pilóta számára Ayrton Senna volt ilyen figura.

Hamilton az idén új divatkollekciót tervezett Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

„Mindannyian egymásra támaszkodunk. Próbálok pozitív hatást kifejteni. Felnéztem Ayrton Sennára. Ő volt a csillag az égen, és valahogy én is fel akarok jutni oda. Fontos, hogy találjunk magunknak ilyen embereket és én is ilyenné szeretnék válni – jelentette ki. – Szerencsés vagyok, hogy csodálatos lehetőségem van [hogy elérjem a közönséget], amiről nem is gondoltam volna, hogy megadatik.

A brit versenyző felidézte, hogy amikor Nelson Mandelával találkozott, a legendás politikus azt mondta neki, hogy még 90 éves korában is tanult. Ő maga is erre törekszik: „Az idén megnyertem a vb-címet, terveztem egy sikeres ruhakollekciót és napszemüvegeket is. Minden évben próbálom növelni a kapacitásaimat és a lehető legtöbbet tanulni.”