Verstappen vörös helyett inkább az ezüst színt választaná

Forma-1, Brazil Nagydíj, Verstappen, Red Bull, Hamilton, Mercedes
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 17: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 overtakes Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W10 on track during the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 17, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen 2020-ban még biztosan a Red Bull Racing versenyzője lesz, 2021-re azonban még mindhárom topcsapatnál van szabad ülés. A holland pilóta egy trükkös kérdésre sejtelmesen csak annyit mondott: inkább az ezüstre szavaz, mint a vörösre.

A jelenlegi mezőnyből a legtöbben az egyaránt 22 éves Charles Leclerc-t és Max Verstappent tartják a legesélyesebbnek arra, hogy a feltörekvő generáció képviselői közül trónfosztást hajtson végre, és legyőzze a világbajnoki címért folyó csatában Lewis Hamiltont és Sebastian Vettelt. A Red Bull holland pilótája azonban más versenyzőket is számításba vesz a jövőbe tekintve, miközben nem foglalkozik azzal, hogy 2020 után melyik csapatnál fog versenyezni, noha egy érdekes kijelentést így is tett ezzel kapcsolatban.

Verstappen barátjáról, Lando Norrisról is jó véleménnyel van, akivel rendszeresen szimulátorotik együtt Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

Miközben Verstappent már évek óta az elmúlt 10 vb-címből ketten együtt kilencet elhódító Lewis Hamilton és Sebastian Vettel első számú kihívójának tartják, az idén csatlakozott hozzá a Ferrari által szerződtetett Charles Leclerc is. Verstappen ezzel együtt még két nevet említett, akikre oda kell majd figyelni a jövőben.

George Russellt a Williamsben megítélni elég nehéz, de szerintem végső soron elég sokan vannak a generációnkból, akik vb-címekért fognak harcolni, különösen miután az idősebbek abbahagyják" – nyilatkozta az Auto Bildnek.

Hogy ezeket a csatákat milyen színekben fogják vívni a fiatalok, az a jövő zenéje, a csapatváltás mindenesetre az idei szezonban igen sokszor felmerült Verstappennel kapcsolatban, akit a legtöbben a Mercedesszel boronáltak össze 2021-re.

Verstappen előbb-utóbb akár Hamilton helyét is átveheti a Mercedesnél Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A holland pilótából trükkös kérdéssel próbálták kihúzni, hogy merre kacsintgat, azt tudakolták tőle, hogy az ezüst vagy a vörös színt választaná-e az ebédlőjébe falszínnek. „A kedvenc színemet választanám, ami a kék” – adott kitérő választ a holland.

Tisztában vagyok a pletykákkal és a spekulációkkal, de ezek egyáltalán nincsenek rám hatással. Csak annyit kell tennem, hogy olyan gyorsan vezetek, amennyire csak tudok, ezt élvezem. Bármi is jöjjön kívülről, egyáltalán nem érdekel."

Szavazzon!

Ön szerint Max Verstappen melyik csapatban fog versenyezni 2021-ben?

Verstappen csapatváltását az idei szezon egy részében már 2020-ra előrevetítették, a nyári szünet előtt azonban ezek a pletykák elcsendesedtek. Hogy 2021-ben marad-e a Red Bullnál, egyelőre nem tudni,

Christian Horner csapatfőnök mindenesetre nem érzi úgy, hogy extra nyomás lenne a csapaton Verstappen megtartása miatt.

„Ez mindhárom topcsapatra igaz. Még egyikük sem jelentette be a felállását 2020 utánra, a négy legjobb pilótából háromnak még mindig nincs szerződése 2021-re. Mindig van kockázat, de nem hiszem, hogy a mi esetünkben ez kisebb vagy nagyobb lenne, mint az ellenfeleink esetében" – nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak.