Társoldalunk:

Hamilton szerint a Honda révén négyesélyes lehet jövőre a küzdelem

2019.11.22. 17:41

A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton úgy véli, a Honda felzárkózása révén jövőre összetettebb csata jöhet az F1-ben. A Red Bull szerint a japánokkal való együttműködés jobban indult a vártnál.

Három futamgyőzelemmel és számos dobogós hellyel várja a Honda az idei F1-es szezon utolsó hétvégéjét, mivel Max Verstappen az osztrák és a német verseny után a Brazil Nagydíjat is megnyerte. A holland pilóta az időmérőn az idén harmadszor is a leggyorsabbnak bizonyult, majd a futamon kétszer önerőből megelőzte Lewis Hamiltont is

A brit pilóta szerint a japán gyártó fejlődése jövőre izgalmassá teheti a világbajnoki címért zajló csatát: „A Honda nyilvánvalóan nagyot lépett előre, remek látni, hogy van még egy olyan gyártó, ami olyan erős, mint most ők – nyilatkozta a futam után. – Ez remélhetőleg azt jelenti, hogy jövőre komoly, három-négyesélyes csata alakul ki, és az nagyszerű lenne a Forma-1-nek.”

Verstappen és Hamilton a Brazil NagydíjonForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A futamot a 2. helyen záró Pierre Gasly rámutatott, hogy a Honda utoljára 1991-ben, pont Interlagosban szerzett pole pozíciót (a Red Bull sikerei előtt), ezért úgy vélte, „ideje már újrakezdeni ezeket a dolgokat.” Méltatta a japán gyártót, kiemelve, hogy az erőforrás rengeteget fejlődött a szezon kezdete óta.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, sok szempontból a vártnál is jobban alakul az istálló és a motorgyártó idén megkezdett együttműködése.  

„Sok kérdés merült fel, hogy miért pártoltunk át a Hondához, de már az első nagydíjunkon dobogós helyet értünk el. Több pontot szereztünk, mint tavaly ilyenkor és a megbízhatóság is jó volt az egész év során, a teljesítmény pedig egyre jobb és jobb lett. Minden új motorváltozattal előrébb léptünk, amit nagyszerű volt látni.” 

Jó az együttműködés a Red Bull és a Honda közöttForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Mindig is arra készültünk, hogy ez átmeneti év lesz, de az idén lendületbe kerültünk és mivel 2020-ban minden téren változatlanok maradnak a szabályok, arra számítunk, hogy a jelenlegi autónk, az RB15 lendületét át tudjuk vinni a 2020-as autónkba, az RB16-ba” – tette hozzá a csapatfőnök, aki 2014 óta csak tavaly nyert egy szezonban három futamnál többet.

Horner elismerte, hogy a szezon elején elsősorban nem is a motor hátráltatta őket. 

„Szerintem a karosszéria terén nagyobb volt a visszaesésünk, mint amire számítottunk az év elején az első szárnyat érintő szabályváltozások miatt, de a Honda minden téren túlszárnyalta az elvárásainkat. Nagyon jól indult az együttműködésünk” – erősítette meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK