Hamilton szerint a Honda révén négyesélyes lehet jövőre a küzdelem

Forma-1, Brazil Nagydíj, Verstappen, Red Bull, Hamilton, Mercedes
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 17: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 leads Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W10 on track during the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 17, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton úgy véli, a Honda felzárkózása révén jövőre összetettebb csata jöhet az F1-ben. A Red Bull szerint a japánokkal való együttműködés jobban indult a vártnál.

Három futamgyőzelemmel és számos dobogós hellyel várja a Honda az idei F1-es szezon utolsó hétvégéjét, mivel Max Verstappen az osztrák és a német verseny után a Brazil Nagydíjat is megnyerte. A holland pilóta az időmérőn az idén harmadszor is a leggyorsabbnak bizonyult, majd a futamon kétszer önerőből megelőzte Lewis Hamiltont is

A brit pilóta szerint a japán gyártó fejlődése jövőre izgalmassá teheti a világbajnoki címért zajló csatát: „A Honda nyilvánvalóan nagyot lépett előre, remek látni, hogy van még egy olyan gyártó, ami olyan erős, mint most ők – nyilatkozta a futam után. – Ez remélhetőleg azt jelenti, hogy jövőre komoly, három-négyesélyes csata alakul ki, és az nagyszerű lenne a Forma-1-nek.”

Verstappen és Hamilton a Brazil Nagydíjon Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A futamot a 2. helyen záró Pierre Gasly rámutatott, hogy a Honda utoljára 1991-ben, pont Interlagosban szerzett pole pozíciót (a Red Bull sikerei előtt), ezért úgy vélte, „ideje már újrakezdeni ezeket a dolgokat.” Méltatta a japán gyártót, kiemelve, hogy az erőforrás rengeteget fejlődött a szezon kezdete óta.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, sok szempontból a vártnál is jobban alakul az istálló és a motorgyártó idén megkezdett együttműködése.

„Sok kérdés merült fel, hogy miért pártoltunk át a Hondához, de már az első nagydíjunkon dobogós helyet értünk el. Több pontot szereztünk, mint tavaly ilyenkor és a megbízhatóság is jó volt az egész év során, a teljesítmény pedig egyre jobb és jobb lett. Minden új motorváltozattal előrébb léptünk, amit nagyszerű volt látni.”

Jó az együttműködés a Red Bull és a Honda között Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Mindig is arra készültünk, hogy ez átmeneti év lesz, de az idén lendületbe kerültünk és mivel 2020-ban minden téren változatlanok maradnak a szabályok, arra számítunk, hogy a jelenlegi autónk, az RB15 lendületét át tudjuk vinni a 2020-as autónkba, az RB16-ba” – tette hozzá a csapatfőnök, aki 2014 óta csak tavaly nyert egy szezonban három futamnál többet.

Horner elismerte, hogy a szezon elején elsősorban nem is a motor hátráltatta őket.

„Szerintem a karosszéria terén nagyobb volt a visszaesésünk, mint amire számítottunk az év elején az első szárnyat érintő szabályváltozások miatt, de a Honda minden téren túlszárnyalta az elvárásainkat. Nagyon jól indult az együttműködésünk” – erősítette meg.