Verstappen: Hamilton ellen mindig élvezetes csatázni

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull, Lewis Hamilton, Mercedes, Brazil Nagydíj 2019
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 17: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 leads Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W10 on track during the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 17, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen elmondta, kifejezetten élvezte a csatát Lewis Hamiltonnal a Brazil Nagydíjon. A holland versenyző először kételkedett a csapat által választott stratégiában, ami később a nyerő húzásnak bizonyult.

Méltatta Lewis Hamiltont a Brazil Nagydíj győztese, Max Verstappen, miután látványos csatát vívtak az 1. helyért. A holland pilóta szerint korrekten küzdöttek, és ezt nagyon élvezte. Hozzátette, az első bokszkiállások után szerinte nem az autók közötti különbségnek köszönhetően tudta megelőzni a hatszoros világbajnokot.

Az elmúlt hetekben a két versenyző többször is üzent egymásnak a médián keresztül. A Mexikói Nagydíj rajtja után kis híján összeütköztek, ennek kapcsán Hamilton kritizálta Verstappen viselkedését. A holland pilóta azzal vágott vissza, hogy riválisa tiszteletlen. Az USA Nagydíjon végül felhagytak a verbális háborúval, és elásták a csatabárdot.

Verstappen élvezte a Hamilton elleni csatát Forrás: Getty Images/2019 Getty Images

A Brazil Nagydíjon ismét találkoztak a pályán, de ezúttal egyiküknek sem volt oka panaszkodni. Ugyan Verstappen indult a pole pozícióból, de a stratégiai eltérésnek köszönhetően úgy alakult, hogy kétszer is a pályán kellett megelőznie Hamiltont. Második alkalommal ezt a safety car utáni újraindításnál, a külső íven tette meg, ami később a mindent eldöntő manővernek bizonyult. A holland versenyző kijelentette, Hamiltonnal mindig élvezetesebb a csata.

– nyilatkozta az MBC Action csatornának, majd a második előzésre is kitért. – Az újraindítás után rögtön Lewis szélárnyékába kerültem, aztán a külső ívre mentem. Az 1-es és a 4-es kanyarban is nagyon figyeltünk egymásra, nagyszerű versenyzés volt.”

Nem az autójának köszönhette az előzést

Verstappen az első előzéséről is beszélt: a kiállások után Hamilton mögé jött vissza, azonban a következő kör elején már ismét a brit versenyző előtt volt. A Red Bull pilótája kijelentette, nem azért előzte vissza riválisát ennyire hamar, mert a Honda erőforrása annyival jobb lenne a Mercedesnél.

„Megfelelő motorerővel rendelkeztünk, de úgy vélem, [Hamilton] nem számított a támadásomra – magyarázta. – Az akkumulátora nem volt feltöltve, úgyhogy nem nyomta meg az előzést segítő gombot. Szóval sokkal jobban nézett ki, mint amilyen valójában volt: én mindent bevetettem, ő pedig nem számított rá.”

Verstappen szerint nem a Honda-motor fölényének köszönhetően tudta megelőzni Hamiltont Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Miután Valtteri Bottas autója miatt beküldték a biztonsági autót, a Red Bullnál úgy döntöttek, kihozzák Verstappent az élről, és friss lágy gumikat tettek fel neki. A holland pilóta először kételkedett a stratégia helyességében, azonban mostanra ő is látja, hogy ez volt a megfelelő lépés.

– mondta. – Szerintem az mentett meg minket, hogy lágy gumikra váltottunk. Láthattuk, hogy ez mennyire sokat segített abban, hogy az élen maradjak, és kontrolláljam a versenyt.”