Társoldalunk:

Ocon már az idén bemutatkozhat a Renault-nál

2019.11.20. 16:58

Megállapodásra jutott a Mercedes és a Renault, ennek köszönhetően Esteban Ocon közvetlenül a szezonzáró után bemutatkozhat a francia márka színeiben.

Rögtön az idei szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj után megkezdődik a felkészülés a 2020-as idényre: a Pirelli kétnapos gumitesztjén az istállók nem csupán a jövő évi abroncsokat próbálhatják ki, a versenyzők is lehetőséget kaphatnak, hogy bemutatkozzanak új munkahelyeiken. Jövőre nem lesz nagy jövés-menés, de a Renault és a Williams biztosan új pilótákat mutat be.

A grove-i istálló egyelőre hivatalosan nem erősítette meg Nicholas Latifi szerződtetését, de így is valószínű, hogy a kanadai pilóta vezethet majd a sereghajtó istállónál, a Renault viszont megerősítette, hogy sikerült megállapodásra jutniuk a Mercedesszel, így Esteban Ocon már december 3-án és 4-én kipróbálhatja az autót.

Ocon már az idén átülhet a Renault-baForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Ocon szerződtetését a Belga Nagydíj előtt erősítették meg, de a világbajnok csapat az őszi hónapok során is igényt tartott a munkájára. A múlt hétvégén, a Brazil Nagydíjon még mindig az Ezüstnyilak tartalékpilótájaként volt jelen és 2020-as gumitesztekre is bevetették a francia pilótát, aki korábban a Renault jogelődje, a Gravity, majd a csillagos márka tehetségkutató programjában szerepelt.

Ocon 2016-ban már szerepelt a Renault színeiben, akkor tesztpilóta volt, majd a Manornál és a Force Indiánál kapott lehetőséget.  

Tavaly már majdnem leigazolta őt a Renault, de Daniel Ricciardo hirtelen elérhetővé vált, ezért a csapat inkább az ausztrál versenyzőt választotta. Ez feszültséget okozott Ocon menedzsere, Toto Wolff és Cyril Abiteboul között, de ezt az elmúlt hónapok során sikerült rendezni, így elhárultak az akadályok a 23 esztendős pilóta távozása elől.

Ocon korábban tesztpilóta volt a Renault-nálForrás: DPPI/Alexandre Guillaumot

„Nagyon várom már, hogy jövőre ismét a rajtrácson lehessek, régen láttam már a kialvó piros lámpákat. Csodálatos érzés lesz visszatérni, már alig várom – mondta Ocon egy rajongói kérdezz-felelek videóban a Mercedes Twitter-csatornáján. – Arra számítunk, hogy javítunk az autón, és próbálunk közelebb kerülni a három élcsapathoz. Mindenképpen ez a cél.”

Fel akarok állni a dobogóra, próbáljuk ezt elérni.” 

Elismerte, hiányozni fog neki a Mercedes is, csodálatosnak nevezte, hogy ő is bajnoki címeket ünnepelhetett, és nagyszerű emberekkel dolgozhatott együtt. „Nem megyek messze, mindössze 20 méterre leszek, úgyhogy biztosan találkozunk még.” Hozzátette, Ricciardót a mezőny egyik legjobbjának tartja, ezért örül, hogy az ausztrál versenyző csapattársa lehet.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK