Ocon már az idén bemutatkozhat a Renault-nál

Forma-1, Esteban Ocon, Mercedes-AMG Petronas, Mexikói Nagydíj
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 25: Esteban Ocon of France and Mercedes GP walks in the Paddock before practice for the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 25, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Megállapodásra jutott a Mercedes és a Renault, ennek köszönhetően Esteban Ocon közvetlenül a szezonzáró után bemutatkozhat a francia márka színeiben.

Rögtön az idei szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj után megkezdődik a felkészülés a 2020-as idényre: a Pirelli kétnapos gumitesztjén az istállók nem csupán a jövő évi abroncsokat próbálhatják ki, a versenyzők is lehetőséget kaphatnak, hogy bemutatkozzanak új munkahelyeiken. Jövőre nem lesz nagy jövés-menés, de a Renault és a Williams biztosan új pilótákat mutat be.

A grove-i istálló egyelőre hivatalosan nem erősítette meg Nicholas Latifi szerződtetését, de így is valószínű, hogy a kanadai pilóta vezethet majd a sereghajtó istállónál, a Renault viszont megerősítette, hogy sikerült megállapodásra jutniuk a Mercedesszel, így Esteban Ocon már december 3-án és 4-én kipróbálhatja az autót.

Ocon már az idén átülhet a Renault-ba Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Ocon szerződtetését a Belga Nagydíj előtt erősítették meg, de a világbajnok csapat az őszi hónapok során is igényt tartott a munkájára. A múlt hétvégén, a Brazil Nagydíjon még mindig az Ezüstnyilak tartalékpilótájaként volt jelen és 2020-as gumitesztekre is bevetették a francia pilótát, aki korábban a Renault jogelődje, a Gravity, majd a csillagos márka tehetségkutató programjában szerepelt.

Ocon 2016-ban már szerepelt a Renault színeiben, akkor tesztpilóta volt, majd a Manornál és a Force Indiánál kapott lehetőséget.

Tavaly már majdnem leigazolta őt a Renault, de Daniel Ricciardo hirtelen elérhetővé vált, ezért a csapat inkább az ausztrál versenyzőt választotta. Ez feszültséget okozott Ocon menedzsere, Toto Wolff és Cyril Abiteboul között, de ezt az elmúlt hónapok során sikerült rendezni, így elhárultak az akadályok a 23 esztendős pilóta távozása elől.

Ocon korábban tesztpilóta volt a Renault-nál Forrás: DPPI/Alexandre Guillaumot

„Nagyon várom már, hogy jövőre ismét a rajtrácson lehessek, régen láttam már a kialvó piros lámpákat. Csodálatos érzés lesz visszatérni, már alig várom – mondta Ocon egy rajongói kérdezz-felelek videóban a Mercedes Twitter-csatornáján. – Arra számítunk, hogy javítunk az autón, és próbálunk közelebb kerülni a három élcsapathoz. Mindenképpen ez a cél.”

Elismerte, hiányozni fog neki a Mercedes is, csodálatosnak nevezte, hogy ő is bajnoki címeket ünnepelhetett, és nagyszerű emberekkel dolgozhatott együtt. „Nem megyek messze, mindössze 20 méterre leszek, úgyhogy biztosan találkozunk még.” Hozzátette, Ricciardót a mezőny egyik legjobbjának tartja, ezért örül, hogy az ausztrál versenyző csapattársa lehet.