Vágólapra másolva!
Ed Carpenter cáfolta azon pletykákat, miszerint az IndyCarban versenyző istállója szerződtetné a Forma-1-ből távozó Nico Hülkenberget, majd be is jelentette új pilótáit. Hülkenberg elismerte, még semmilyen szerződést nem írt alá 2020-ra.

A Brazil Nagydíj előtt felröppent egy híresztelés, miszerint Nico Hülkenberg az IndyCarban, Ed Carpenter csapatában folytatja pályafutását. Az állítólagos megállapodás úgy szólt volna, hogy az európai stílusú pályákon Hülkenberg vezeti az egyik Chevrolet-t, míg az oválokon a csapatfőnök versenyezne. Carpenter azonban cáfolta az ezzel kapcsolatos híreszteléseket.

Hülkenberg gyakorlatilag kiszorult a Forma-1 mezőnyéből, miután már csak a Williams nem jelentette be, hogy ki lesz George Russell csapattársa. Mostani csapata, a Renault Esteban Ocont igazolta le a helyére, a Haas és az Alfa Romeo pedig a jelenlegi felállásban kezdi meg a következő idényt. A grove-i istállóval kapcsolatban maga Hülkenberg szögezte le, hogy nem fog visszatérni hozzájuk.

Ed Carpenter cáfolta, hogy Hülkenberg jövőre az ő csapatában versenyezne Forrás: Getty Images/Getty Images/Chris Graythen

Carpenter szerdán megerősítette, hoy a 21-es rajtszámú autót az Indy Lights bajnoka, a holland Rinus VeeKay vezeti majd. Azt egyelőre nem fedte fel, hogy a 20-as számú autót ki viszi majd az európai stílusú versenyeken, de leszögezte, hogy nem Hülkenberg lesz a befutó.

„Elképzelhető, hogy még hálaadás [november 28-a] előtt bejelentjük a másik versenyzőt, de vélhetően inkább csak a következő héten.

– nyilatkozta az Autosportnak. Az Indy 500-as versenyeken háromszor is pole pozícióból induló csapatfőnök elárulta, felvette a kapcsolatot a versenyzővel, de úgy véli, nem lenne időszerű az IndyCarba való szerződés.

Beszéltem Nicóval néhány alkalommal, és azt hiszem, érdeklődött a lehetőség iránt – folytatta. – Azonban úgy gondolom, hogy az időzítés nem megfelelő. Nem fog átjönni csak azért, hogy egy évet töltsön itt a Forma-1-be való visszatérés lehetőségére várva. Szerintem jobban át fogja gondolni, hogy akar-e hosszabb távon az IndyCarban versenyezni.”

Hülkenberg korábban kijelentette, nyitott lenne az átigazolásra, azonban nem fog igent mondani az első szembejövő ajánlatra. A német versenyző egyelőre inkább a jelenlegi idényre koncentrál.

„Teljesen nyugodt vagyok – szögezte le. – Először a lehető legjobban akarom zárni a szezont, utána pedig átgondolom, mit szeretnék csinálni, mi hozna lázba. Nincs bennem olyan érzés, hogy minél hamarabb elmenjek valahova csak azért, hogy versenyezhessek.”

Hülkenberg egyelőre nyugodt saját jövőjével kapcsolatban Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

Hülkenberg jelenlegi csapattársát, Daniel Ricciardót szintén megkérdezték a német versenyző jövőjével kapcsolatban. Az ausztrál pilóta szerint Hülkenbergnek még van keresnivalója a Forma-1-ben, de akkor sem féltené, ha máshol próbálná ki magát.

– jelentette ki. – Rendelkezik a megfelelő képességekkel, azonban akkor sem félteném, ha esetleg nem térne vissza az F1-be. Ő egy intelligens srác, ezért más területen is meg fogja állni a helyét.”