Társoldalunk:
Hírlevél

A közvetítés helyett csak online látható Sainz parádés versenyzése

2019.11.20. 09:29

Carlos Sainz volt a múlt vasárnap rendezett Brazil Nagydíj egyik hőse, ebből azonban alig látszott valami a közvetítésben. A McLaren már októberben jelezte a problémát.

Lewis Hamilton büntetése után Carlos Sainz örökölte meg a 3. helyet a vasárnap rendezett Brazil Nagydíjon, de a dobogóra nem állhatott fel, mert mire megszületett a sportfelügyelők döntése, már rég vége volt a díjátadásnak. A helyzet szimbolikus volt, mivel Sainz nem csupán a díjátadásról maradt le, a közvetítésben sem látszott semmi abból, ahogy a 20. helyről felzárkózott.

A csorbát a közösségi médiában próbálta kiköszörülni az F1 jogtulajdonosa, fel is került az Instagramra egy videó, amelyben bő egy percben látható a McLaren-pilóta remek versenyzése. A 2014-es idénynyitón elért 2-3. hely óta Sainz az első, aki befért a legjobb három közé a McLarennel, ráadásul a wokingiak bebiztosították a konstruktőri világbajnokság 4. helyét is.

Sainz végül ünnepelhetett a dobogón, de csak jóval a hivatalos díjátadó utánForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Getty Images

„Szenzációs munkát végzett az egész év során, megérdemli” – méltatta pilótáját Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke. A spanyol pilóta a 7. helyezett az egyéni világbajnokságban, ez az autójával reálisan elérhető legjobb helyezés, ráadásul ugyanannyi pontot gyűjtött, mint Pierre Gasly a Red Bull és a Toro Rosso volánja mögött, így az Abu-dzabi Nagydíjon akár a 6. helyet is megszerezheti.

Folytatnunk kell a munkát, sokszor láttam az idén a csapatnál, hogy fellángolt a tűz 

– nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Nagyon meg vagyok lepődve, hogy egy ilyen kemény tavalyi szezon után ez a csapat még mindig fel van tüzelve, és éhes a sikerekre. Ezt a küzdőszellemet kell fenntartanunk” – tette hozzá Sainz, aki a Toro Rosso után nem kellett a Red Bullnak, majd a Renault-tól is eltanácsolták Daniel Ricciardo érkezése miatt.

„Jó látni, hogy Carlos beülhetett egy remek autóba és nagyon jó munkát végzett – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke még a hétvége előtt. – Az élcsapatok után ő volt a legjobb, és akadt néhány igen erős versenye. Mi úgy döntöttünk, hogy külön utakon folytatjuk, de így is büszkék vagyunk, hogy megadtuk neki a lehetőséget, hogy bejusson a Forma-1-be, és pályafutást építsen magának, noha egy másik csapattal.”

„Láthatatlan” a McLaren

Nem újdonság, hogy Sainz előmenetele láthatatlan marad a közvetítés nézői számára, a probléma már október közepén felmerült. Sainz akkor azt mondta, nem részletezheti az ügyet, „de tudom, hogy a csapat és a szponzorok nem örülnek a helyzetnek.” Daniel McEwan, a McLaren szponzorációs menedzsere az El Mundo Deportivónak azt mondta, egyeztetnek erről a jogtulajdonossal.

„Ez fontos a pilótáinknak és a partnereinknek. Folyamatosan együttműködünk a Forma-1-gyel, hogy próbáljunk alakítani a médiamegjelenéseinken.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK