Vágólapra másolva!
Robert Kubica elnézést kért, amiért a Brazil Nagydíj 21. körében majdnem kiütötte Max Verstappent, noha elmondása szerint fogalma sem volt a bokszutcában közeledő Red Bulllról. A Williams helyett a felügyelők a lengyel pilótát büntették.

Max Verstappennek számos akadályon kellett átverekednie magát ahhoz, hogy megnyerje a Brazil Nagydíjat, kétszer is megelőzte Lewis Hamiltont, másodszor egy rizikós, de kifizetődő taktikai döntés után. Nem sokon múlt azonban, hogy Verstappen győzelmi reményei már a 21. körben elszálljanak, Robert Kubica ugyanis majdnem felpaszírozta a falra, amiért büntetést kapott, miközben elmondása szerint semmit sem tehetett azért, hogy elkerülje az incidenst.

Rekordgyorsaságú volt a kerékcsere, ami megelőzte a Verstappen-Kubica incidenst

Verstappen a 21. körben Lewis Hamilton egy körrel korábbi kiállására reagálva hajtott a bokszba, hogy megakadályozza az elévágást, amikor pedig a bokszutcából igyekezett kifelé, a Williams úgy vágódott ki elé, mintha a Red Bull ott sem lett volna.

Verstappennek félre kellett rántania a kormányt, és majdnem a falnak ment.

„Megvolt a kerékcserém, elindultam, majd Robert is elindult, és majdnem kiütött, egészen a falig elmentem és

– idézte fel a történteket később a futamgyőztes, aki elmondta, szerencséje volt azzal, hogy Hamilton közben beszorult Charles Leclerc Ferrarija mögé, így a következő kör elején meg tudta előzni a Mercedest. Verstappen kerékcseréjét egyébként 1,82 másodperc alatt hajtotta végre csapata, ami új világrekord.

Ennyire volt közel Verstappen és Kubica Forrás: F1 TV

Ami Kubicát illeti, a lengyel pilóta látszólag semmiről sem tehetett, a versenyzők ilyenkor ugyanis csak a fejük fölötti lámpát figyelik, amikor pedig az zöldre vált, gázt adnak, és elhagyják a bokszállást. „Nem láttam, amikor pedig hallottam, már késő volt – nyilatkozta Kubica arról, hogy fogalma sem volt az érkező Red Bullról. – Sajnálatos ez, mert tudom, mit jelent, amikor az élen harcol az ember.

A felügyelők másként vélekedtek, 5 másodperces büntetéssel sújtották ugyanis Kubicát, mivel úgy ítélték meg, hogy a csapat időben zöldre váltotta a lámpát, és a lengyel pilóta túl lassú reakcióideje vezetett a veszélyes helyzethez.