Társoldalunk:
Hírlevél

Vettel és Hamilton is értetlenül áll a Red Bull motorereje előtt

2019.11.17. 10:36

Sebastian Vettel és Lewis Hamilton is meglepődött, hogy a Red Bull nem csupán a kanyargós második szektorban volt a leggyorsabb a Brazil Nagydíj időmérőjén, hanem az egyenesekben is felvette a versenyt a riválisokkal. Kaülönösen utóbbi nem értette, honnan a hirtelen sebesség növekedés.

Max Verstappen nyerte a Brazil Nagydíj tegnapi időmérő edzését. A Red Bull a pálya középső részén végig nagyon gyors volt, de a holland pilóta pole pozíciójához az is kellett, hogy az egyenesekben se maradjon el. Sebastian Vettel és Lewis Hamilton nem tudtak magyarázatot adni a történtekre.

Az utóbbi hetekben a Ferrari motorjáról szóltak a hírek, hiszen többen is megkérdőjelezték annak szabályosságát, Verstappen konkrétan csalónak nevezte az olasz istállót. Vettel a leintés után viccesen megjegyezte, ezúttal a Red Bullra kell gyanakodni, de egyben gratulált is ellenfelének. A 2. helyen végző német pilóta elismerte, meglepődött Verstappen tempóján.

A Red Bull ezúttal az egyenesekben is fel tudta venni a versenyt a riválisokkal - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Korábban rengeteg olyan időmérő volt, ahol az egyenesekben mindenkinél gyorsabbak voltunk, de a kanyarokban vesztettünk némi időt – nyilatkozta Vettel. – Ma viszont Max és Alex [Albon] ugyanakkora tempóra voltak képesek az egyenesekben.

Nem tudom, hogy ennek mi lehet az oka, mi semmit nem csináltunk másképpen.”

A 3. leggyorsabb időt autózó Hamilton ugyancsak nem tudta mire vélni a Red Bull javulását. A hatszoros világbajnok kiemelte, a milton keynes-i istálló autói úgy javultak a számukra eddig hátrányt jelentő motor tekintetében, hogy erősségük továbbra is megmaradt, valamint hozzátette,

tudomása szerint nem lehet fejleszteni a motoron anélkül, hogy valaki újat szerelne be, így még inkább nem érti a hirtelen jött motorerőt.

„Természetesen egyáltalán nem számítottunk erre, főleg az elmúlt versenyeken látottak alapján – mondta Hamilton. – Ráadásul a második szektorban ők a leggyorsabbak, ami azt jelenti, hogy a nagyobb motorerő mellett nem veszítettek leszorítóerőt. Figyelembe véve a tengerszint feletti magasságot, fogalmam sincs, hol találták ezt a sebességet.”  

A Mercedes versenyzője hozzátette, a Forma-1-nek mindenképpen jót tesz, hogy több versenyképes motor van.

Vettel és Hammilton sem érti, hogy Verstappen mitől lett ennyire gyors - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Nyilvánvalóan nagyszerű a sportágnak, hogy egy újabb gyártó kezd el olyan erőforrást készíteni, amellyel csapatát igazán tudja segíteni – jelentette ki. – Mindenképpen nagyon gyorsak, nekünk pedig sokat kell dolgoznunk. Biztos vagyok benne, hogy a srácok a lehető legkeményebben fognak készülni a következő szezonra.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK