Társoldalunk:

Verstappen: Az elvégzett változtatásoknak köszönhető a pole

2019.11.16. 21:44

Max Verstappen a Red Bull által a szombati napra elvégzett beállításváltoztatásokat dicsérte, miután megszerezte a pole pozíciót a Brazil Nagydíjra, miközben csapattársa elismerte, hogy egyszerűen nem volt elég gyors.

Idei második pole pozícióját szerezte a Red Bull Racing és Max Verstappen azok után, hogy két versennyel ezelőtt elvették tőle az elsőséget a sárga zászlók figyelmen kívül hagyása miatt. Már a harmadik szabadedzésen is látszott, hogy Verstappenben benne van a pole lehetősége, egyedül ő tartotta a lépést Lewis Hamiltonnal, majd az időmérőn már a Ferrarik léptek elő a fő kihívóivá, de a Q3-ban nekik sem volt ellenszerük vele szemben.

„Szerintem egyszerűen csak nagyon összeállt az autó, az egész csomag nagyon jól működött – nyilatkozta a születésnapját éppen a mai napon ünneplő Christian Horner a Sky Sportsnak, aki a csapatrádióban azt mondta Verstappennek, hogy nem is adhatott volna ennél szebb ajándékot neki. – A pálya kissé trükkössé vált az edzés végén, nehéz volt gyorsulni, de sikerült kisajtolnia mindent az autóból, briliáns időmérőt teljesített. Jó autónk van, az utóbbi három versenyen harcban voltunk a pole-ért, ami igazán biztató" – értékelt a csapatfőnök.

Verstappen idei második pole-ját szerezte - Galéria!Forrás: Getty Images/WTM-2018/Wtm

Horner kiemelte a Hondát is, amely egy olyan pályán győzte le az időmérőkön rendkívül erős Ferrarikat, amelyen a motorerőnek is nagy szerepe van. „Minden elismerés megilleti a Hondát, nagyszerű munkát végeznek, hivatalosan megvan a második pole pozíciójuk a hibrid érában. Ez egy kemény pálya a motorok szempontjából, magasan van a tengerszint felett, ha megnézzük, hol tartottak pár éve, akkor igazán meggyőző az erőfeszítésük."

Verstappen – aki a sajtótájékoztatón megjegyezte, ezt karrierje harmadik pole pozíciójaként tartja számon, mivel nála a Mexikóban elvett pole is számít – elárulta, hogy

a péntekről szombatra elvégzett beállításváltoztatások meghozták az eredményt, azoknak köszönhetően lett nagyon jó az autója az időmérőre.

„Változtattunk egy kicsit az autón péntekről szombatra, ami elég jól bevált, különösen az időmérőn kelt tőlük életre az autó. Nagyon jó volt az egyensúly, már a Q2-ben is nagyon jónak éreztem, majd a Q3-ra a pálya is melegebb lett, ami miatt trükkösebb volt jó kört összerakni. Az utolsó kör elég jól sikerült, persze mindig van mit jobban csinálni, de végül elégnek bizonyult."

Albon nem tudta tartani a lépést csapattársával - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

A Verstappentől egy ilyen rövid körön is 4 tizedet kapó, csupán a hatodik helyet megszerző Alex Albonnak felvetették, hogy először versenyez Interlagosban, aminek tükrében nem rossz az eredménye, ő azonban nem akart ezzel takarózni és elismerte, hogy egyszerűen nem volt elég gyors. „Nem szeretem kifogásként használni ezt. Rendben volt az időmérő azok után, hogy a második és a harmadik szabadedzésen is küszködtem, sikerült felvennem a ritmust, a köreim nem érződtek rossznak, ami mondjuk nem túl jó, ha közben nincs meg a tempó. A harmadik szabadedzés után pozitív fordulat volt az időmérő, de egy kicsit többet akartam. A második körömben is volt egy kis megcsúszásom a kettes kanyarban. Nagyon kis finomságok számítanak ezen a pályán, mert egyik kanyarból következik a másik, így ha egyet elrontasz, akkor négy-öt megy a kukába. Szórakoztató, nincs sok ilyen pálya, élvezek rajta vezetni, csak egy kicsit szerettem volna gyorsabb lenni rajta."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK