Társoldalunk:

Hamilton: Hiányzott a motorerő az egyenesben

2019.11.16. 21:27

Lewis Hamilton a Mercedes motorerőhátrányában látja annak az okát, hogy a Brazil Nagydíj időmérőjén alulmaradtak a Red Bull-lal és a Ferrarival szemben.

Nem a brazíliai volt a Mercedes idei legsikeresebb időmérője, és akkor még finoman fogalmaztunk. Csak a harmadik és az ötödik rajthelyet tudták megszerezni az Ezüstnyilak Lewis Hamilton-Valtteri Bottas sorrendben, amit a hatszoros világbajnok az egyenesbeli tempójukra vezet vissza. A hétvége eddigi részében többnyire csak szenvedő finn pilóta is értetlenül állt a tetemes lemaradás előtt, mivel az autót jónak érezte, és végre jó köröket is tudott menni a kvalifikáción.

Hamiltonnak nem voltak gondjai, egyszerűen ennyi volt az autóban - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Hamilton nem tűnt bosszúsnak amiatt, hogy ismét nem szerzett pole pozíciót, ezzel 9 versenyesre nyújtva rajtelsőség nélküli sorozatát.

Ennyi ideig azóta nem maradt le az első rajtkockáról, hogy csatlakozott a Mercedeshez.

A hatszoros világbajnok elmondása szerint mindent kihozott az autóból, ami egyszerűen nem volt elég gyors az egyenesben, ez azonban a versenyen akár jól is jöhet. „Fokozatosan faragtam az időmből, az utolsó köröm annyira jó volt, amennyire csak lehetett, az autó eléggé jónak érződött, egyszerűen csak hiányzott a tempónk az egyenesekben. Remélhetőleg holnap ez az előnyünkre válik a gumik tartósságát illetően" – nyilatkozta.

Mivel már mindkét világbajnoki cím a zsebben van, a Mercedesnek gyakorlatilag nincs veszítenivalója, Hamilton azonban nem gondolja, hogy emiatt fejjel kellene a falnak rohanniuk, noha elismerte, egy kicsit azért lehet, hogy agresszívebb lesz. „Egész évben ugyanazt a megközelítést alkalmaztam, de talán holnap megpróbálhatunk egy kicsit agresszívebbek lenni. Nem látok rá okot, hogy változtassak bármin is, úgyhogy ugyanúgy folytatom, ahogyan eddig."

Bottas annak örült, hogy a szabadedzések után végre sikerült jó köröket összeraknia - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

A csapattársától bő másfél tizeddel lemaradó Valtteri Bottas pozitívumként értékelte, hogy közelebb került az elejéhez, mint a szabadedzéseken volt, a lemaradását ezzel együtt nem tudta hova tenni a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest. „Az időmérőn jobb volt a tempóm, mint előtte, a harmadik szabadedzésen nagyon szenvedtem, így az időmérőn fel kellett építenem magamat – mondta a Sky Sportsnak. – Az első tiszta köreim a Q1-ben és a Q2-ben születtek a teljes hétvégén. Hogy őszinte legyek, nem éreztem rosszul magam. Az első Q3-as körömben volt egy kis elfékezésem, azzal veszítettem pár századot, ettől eltekintve azonban úgy éreztem, hogy mindent ki tudtam sajtolni az autóból.

Mindennek tudatában eléggé meglepve láttam a pole pozíciós időt, szerintem ma nem voltunk elég gyorsak, ez tény."  

Bottas is bizakodó volt a futamot tekintve, akárcsak Hamilton. „Mindig optimistának kell maradni, nyertünk már versenyeket az első sornál hátrébbról is, úgyhogy nem adjuk fel, jó autónk van a versenyre, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy sokat szórakozhatunk holnap."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK