Társoldalunk:

Leclerc totális támadásra készül a gyenge időmérő után

2019.11.16. 21:08

Nem sikerült a kármentés Charles Leclerc számára a Brazil Nagydíj időmérő edzésén, a rajtbüntetéssel együtt csak a 14. pozícióból várhatja majd a rajtot. Elismerte, ez az ő hibája volt.

Vereséget szenvedett a közvetlen ellenfeleitől Charles Leclerc a Brazil Nagydíj időmérő edzésén, és ezért a szokásosnál is súlyosabb árat fizet: mivel a Ferrariban a hétvége előtt ki kellett cserélni a belső égésű motort, Leclerc tízhelyes rajtbüntetést kapott, így a 4. kocka helyett mindössze a 14. helyről kezdheti majd a futamot.

Készülve a kellemetlen helyzetre a Ferrari közepes keverékű gumikkal küldte ki Leclerc-t a pályára a Q2-ben, így a vasárnapi futamon várhatóan hosszabb etapot teljesít majd az első kerékcseréig az élmezőny tagjainál, de az eredmény láttán így sem lehet boldog, hiszen jobb szerepléssel a 11. helyet is elérhette volna.

Leclerc nem mentette a menthetőt - GalériaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Nem hiszem, hogy a pole pozíció ma elérhetetlen lett volna – ismerte el. – Csalódást okoztam magamnak, mert elkövettem egy hibát, amivel 3 tizedmásodpercet vesztettem. Nem hoztam az eredményt az autóban, ezért nagyon sajnálom a csapatot, de a rajtbüntetés miatt mindenképpen nehéz dolgunk lett volna” – összegzett.

Holnap totális támadás-üzemmódba kapcsolok. Élvezem a csatát, amikor vissza kell vágni a mezőny végéről, és próbálok majd jó munkát végezni a csapatnak.” 

Mivel Valtteri Bottas nem tudta megszerezni a pole pozíciót, biztossá vált, hogy az idei hét rajtelsőségével Leclerc lett a legsikeresebb pilóta a 2019-es időmérők során, de Vettel 10:9-re javított ellene a csapaton belüli párharc terén, így a szezonzárón még egyenlíthet is a német pilóta, aki 19 pontos hátrányban van csapattársa mögött, akit 15 pontos lemaradással Max Verstappen is fenyeget.

Vettel az USA után Brazíliában is a 2. helyről indulhat - GalériaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Leclerc-hez hasonlóan Vettel is hiába igyekezett az interlagosi időmérőn, mindhárom harmadban a Red Bull pilótája volt a gyorsabb. Ezt a német pilóta is elismerte, de nem tudta megállni, hogy finoman odaszóljon Verstappennek, aki az elmúlt hetek során csalónak nevezte a Ferrarit a motorja miatt, és tiltott trükköknek tulajdonította az olasz erőforrás teljesítményét.

Szerintem el kell ismernünk, hogy ma tisztán legyőztek minket 

– mondta Vettel. – Egy kissé meglepő volt, nem is csak az, hogy ilyen gyorsak voltak, hanem az, hogy az egyenesekben is gyorsnak bizonyultak. Ez kissé gyanús" – fordult oda ellenfeléhez mosolyogva az időmérő utáni sajtótájékoztatón, mire Verstappen megvonta a vállát. Vettel a holland Ziggo Sport műsorában is viccelődött, azt mondta, most a Red Bullnak kell magyarázkodnia a tempójuk miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK