Társoldalunk:

Vettel: A többiek versenytempója jobb, mint a Ferrarié

2019.11.15. 23:08

A Brazil Nagydíj második szabadedzését az első helyen záró Sebastian Vettel nem volt elégedetlen, ugyanakkor teljesen elégedett sem, elmondása szerint versenytempóban nem ők a legjobbak.

Kettős Ferrari elsőséggel zárult a Brazil Nagydíj második szabadedzése, Sebastian Vettel és Charles Leclerc Max Verstappent és a két Mercedest előzte meg. Sokan ezt annak bizonyítékának látják, hogy a Ferrari teljesítményére semmilyen hatással nincs az FIA által kiadott két, erőforrásra vonatkozó technikai direktíva. Vettel szomorúnak nevezte, hogy ilyen hamar változtatják a véleményüket az emberek, valamint a vasárnapi futamra is előretekintett.

Vettel nem sok jót jósol a futamra - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Robert Cianflone

A négyszeres világbajnok nagyon kis különbséggel, mindössze 21 ezreddel volt gyorsabb a második helyen végző csapattársánál, ami azonban ennél jobban foglalkoztatta, az a második szabadedzés második felében teljesített hosszú etapok, amelyeken szerinte le vannak maradva. „Sok apró dolog van, ezeket kell megoldanunk. Az autó jó volt ma, de fejlődhetünk, magabiztos vagyok, hogy sikerülhet előrelépni. A versenyen nehéz dolgunk lesz, mert a többiek tempója gyorsabb a mienknél, de ez megegyezik az elmúlt futamokon látott képpel, úgyhogy nem vagyok meglepve – mondta Vettel. – Szerintem dolgozhatunk magunkon és jobb formában lehetünk szombaton, elvégezzük a házi feladatot, és meglátjuk, hogy mire lesz elég."

A GPS-adatok alapján a vörösök 7 tizedet vertek az egyenesekben a hozzájuk legközelebb álló Red Bullra, amelynek pilótája, Max Verstappen még csalónak nevezte őket Austinban, és arra utalt, hogy ottani visszaesésük nem a véletlen műve. Kissé szomorú, hogy manapság ennyire gyorsan változik az emberek véleménye, mindössze másfél óra kell hozzá, hogy minden teljesen más legyen, majd egy verseny elég hozzá, hogy ismét változzon a helyzet – nyilatkozta Vettel. – A legfontosabb azonban, hogy magunkkal törődjünk, és remélhetőleg a pályán adhatjuk meg a megfelelő választ."

Leclerc szerint is a vasárnapra kell koncentrálniuk - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Robert Cianflone

A vasárnapi versenyt új motorral és 10 helyes rajtbüntetéssel váró Leclerc szintén azt emelte ki, hogy a versenyre kell kiemelten készülniük. „Összességében pozitív nap volt, még ha a körülmények eléggé trükkösek is voltak. Mindenkinek ugyanolyan, szerintem elég versenyképesek voltunk, ami jó, most pedig előretekintünk a szombatra. Figyelembe kell vennünk a pálya javulását az autó beállításaival, hogy erősek legyünk vasárnapra, amikor számít."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK