Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen szerint Albon megtartása okos döntés volt a Red Bulltól

2019.11.15. 17:33

A Red Bull nemrég bejelentette, hogy 2020-ra is megtartja az idei szezon közben előléptetett Alex Albont, amit Max Verstappen, a csapat sztárpilótája is jó húzásnak tart.

Max Verstappen úgy véli, jó döntést hozott a Red Bull Racing azzal, hogy meghosszabbította Alex Albon szerződését a következő szezonra, amivel a thai-brit pilóta második teljes F1-es idényét egy topcsapatban kezdheti. Albon elárulta, nem tudta előre, hogy mikor kap zöld utat 2020-ra, valamint azt sem indokolták meg neki, hogy miért ő kapott bizalmat.

Albon jövőre is Verstappen csapattársa lszForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

A szezonnyitón az F1-ben a Toro Rosso színeiben bemutatkozó Albont a Belga Nagydíj előtt léptette elő a Red Bull az alulteljesítő Pierre Gasly helyére, ő pedig meg is hálálta ezt, azóta az összes versenyen pontot szerzett. A legutóbbi versenyen, az USA Nagydíjon mindezt úgy tette, hogy az első körben összeütközött Carlso Sainz-cal, ami miatt már ekkor kiállt kereket cserélni, hogy aztán az utolsó helyről az ötödikre jöjjön fel.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója ezután közölte vele, hogy maradhat 2020-ra.

„Boldog volt az austini versennyel, csak annyit mondott, »tied az ülés.« Soha nem részletezik, soha nem eresztik bő lére" – nyilatkozta Albon azt ecsetelve, hogy nem kapott részletes indoklást arról, hogy miért ő lett a befutó.

„Őrület, őszintén mondom. Sokszor használom ezt a szót, de tényleg így gondolom – kommentálta magát a tényt, hogy kivívta a jövő évi ülést. – Ijesztő volt megkapni az előléptetést Magyarország után, de úgy éreztem, hogy tehetek valamit [azért, hogy 2020-ra is maradjak]. Meglehetősen elégedett vagyok az azóta eltelt versenyekkel, nagyon-nagyon jó érzés megkapni a megerősítést, hogy jövőre is maradok. Nem tudtam, hogy mikor születik meg a döntés, én csak a versenyekre koncentráltam, hogy elégedett legyek a fejlődésemmel. Szerintem ez volt a fontos része, megmutatni, hogy lépésről lépésre fejlődök. Tudtam, hogy előbb-utóbb meg fog történni, de nem izgatott, hogy mikor."

Albon jövőre is beleülhet a Red BullbaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Max Verstappen – bár az év során többször elmondta, hogy neki teljesen mindegy, ki ül a másik Red Bullban – jó döntésnek tartja, hogy hosszabbítottak a nagyobb hibák nélkül, megbízhatóan teljesítő Albonnal. „Jó srác, szerintem az utóbbi egy éve hullámvasúthoz hasonlított. Nagyon nyugodt, az emberek kedvelik őt a csapatban és könnyű vele kijönni, ami segít. Emellett gyors is, végzi a munkáját, pontokat szerez, úgyhogy szerintem ez volt a legokosabb döntés a folytatásra nézve– nyilatkozta Verstappen, aki most is kijelentette, nem is akart belefolyni a csapat döntésébe. – Végtére nem az én feladatom, hogy értékeljem a teljesítményét, Christian [Horner] és Helmut [Marko] hozzák a döntéseket."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK