Társoldalunk:

Red Bull: A Ferrari ismét gyors az egyenesben

2019.11.15. 21:44

A Red Bull nem sokat tud leszűrni a félig esős, félig száraz pénteki edzésnapból a Brazil Nagydíjon, azt viszont megállapította, hogy hét tizedet kap a Ferraritól az egyenesekben, az USA Nagydíj után tehát visszatérni látszik a vörösök fölénye ezen a téren.

Felemás napot zárt a Red Bull Racing a Brazil Nagydíj péntekén, hiszen Alex Albon délelőtt összetörte az autóját. Ettől eltekintve a második, már teljes egészében száraz pályán zajló tréningen Max Verstappen révén jó egykörös tempót diktáltak a bikások, akiknek csapatfőnöke és a holland pilóta is egyetértett abban, hogy a hosszú etapokból nem érdemes kiindulni a vasárnapi versenyre, valamint Christian Horner megjegyezte azt is, hogy az Austinban ezen a téren visszaeső Ferrari ismét nagyon gyors az egyenesben.

Verstappen mindkét Mercedest megelőzteForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Robert Cianflone

Az első szabadedzés gyakorlatilag semmilyen segítséget nem nyújtott a mezőnynek a szombati és vasárnapi felkészüléshez, hiszen végig vizes, majd nedves pályán köröztek a pilóták, Alex Albon a végén a lágy gumikon azonban így is összetörte az autóját az utolsó valódi kanyarban, amivel nem kevés munkát adott a szerelőinek a második szabadedzés előtt. Hideg volt az aszfalt, lábujjhegyen mentem körbe, lehűltek a fékek és ennyi volt. Fékeztem és nem lassult az autó, ráadásul mindez a pálya legrosszabb pontján történt – nyilatkozta a Sky Sportsnak, majd a második tréningről is szót ejtett. – Délután nem volt tiszta etapom, azonnal elfékeztem a lágy gumit. Megnézzük az adatokat és megpróbálunk jó irányba indulni holnapra."

Ez volt tehát az oka, hogy Albon közel 9 tizeddel elmaradt Verstappen idejétől a második edzésen, Christian Horner szerint enélkül a hatodik helyre mindenképpen odaérhetett volna. Verstappennek viszont jól ment egy körön, a harmadik lett a két Ferrari mögött, ami annak tükrében, hogy az Auto Motor und Sport birtokába jutott mérések szerint – technikai direktívák ide vagy oda –

Brazíliában ismét gyorsak a vörösök, az egyenesekben a Red Bullnak 7, a Mercedesnek 8-9 tizedet adtak,

nem rossz teljesítmény. „A Ferrarik ismét elég erősek az egyenesben a Mercedeshez és a Hondához képest, hét tizedet nyernek – mondta Horner, majd rátért arra, hogy a hosszú etapokból nem lehet sok mindent leszűrni. – Hamilton gyorsnak tűnt a hosszú etapokon, de nagyon mások lesznek a körülmények vasárnap, ez a rövid pálya pedig egyébként is jó futamokat szokott hozni, remélhetőleg most is így lesz."

Verstappen és Horner szerint nem sok mindent lehet leszűrni ebből a péntekből - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Főnökével egyetértett Verstappen is, aki szerint szombaton újra kell kezdeniük a felkészülést, alkalmazkodva a megváltozó körülményekhez. „Kicsit össze-vissza nap volt, a levegő és az aszfalt hőmérséklete sem volt reprezentatív. Pozitívum, hogy az autó jól működött, persze mindig van, mint fejleszteni, de pozitív kezdet volt, holnap pedig újrakezdjük az egészet, mivel más lesz az időjárás. Nem tudom megmondani, hogy hol állunk, de nem is számít sokat, mert a holnap más lesz" – nyilatkozta Verstappen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK