Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton kibékült Verstappennel, többé nem háborúznak a sajtóban

2019.11.06. 11:23

A Mexikói Nagydíjon történt ütközéssel kezdődött, majd a sajtón keresztüli üzengetéssel folytatódott Lewis Hamilton és Max Verstappen utóbbi hetekben zajló miniháborúja, amely azonban az USA Nagydíjon egy időmérős erőfitogtatás után véget ért, a két pilóta ugyanis békét kötött.

Lewis Hamilton többször is hangoztatta már, hogy sosem tudja előre, mire számítson Max Verstappentől a pályán, a Mexikói Nagydíj után pedig kijelentette: mindig több helyet hagy a hollandnak a kerék a kerék elleni küzdelmekben, mert a Red Bull versenyzője mágnesként vonzza az ütközéseket. Austinban Verstappent szembesítették Hamilton szavaival, mire ő tiszteletlennek nevezte a hatodik világbajnoki címét az USA Nagydíjon megnyerő riválisát, majd az időmérős csörtéjük után ismét nekiment.

Mielőtt azonban ennél jobban elfajult volna a kettejük közti üzengetés, az austini verseny rajtrácsán inkább kibékültek. Az mondtam neki, »haver, nagyszerű versenyző vagy, vessünk véget neki, bármi is van közöttünk.«" – nyilatkozta Hamilton a Channel 4-nak. Verstappen nem nyilatkozott a párbeszédről, apja, Jos azonban igen, és megerősítette, hogy fia és Hamilton békét kötöttek.

Hamilton és Verstappen az austini dobogón koccintással is megpecsételhették az egyezségüketForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A hatszoros világbajnok a verseny után a holland Ziggo Sportnak beszélt arról, hogy nagyon tiszteli Verstappent, ezért nem akar vele háborúzni a médiában. „Max és én beszéltünk egymással a verseny előtt, amikor egymás mellett álltunk a rajtrácson. Megölteltük egymást. Könnyű félreérteni dolgokat, én mondok valamit, majd ő is mond valamit, úgyhogy véget vetettünk ennek – mondta Hamilton. – Annyira tisztelem a kölyköt, mivel annyira nagyszerű munkát végez, ő a jövő világbajnoka, úgyhogy azt mondtam neki »menjünk, és versenyezzünk egy jót.« Szerintem ezt is tettük, ami fantasztikus volt. Nagyszerű munkát végzett az idén."

A szintén a Ziggo Sportnak nyilatkozó

Jos Verstappen elmondta, hogy megbeszélte fiával a történteket, és javasolta neki, hogy ne hagyja elterelni a figyelmét arról, ami a pályán történik.

„Neki és Lewisnak nem kell barátoknak lenniük. Beszéltem Max-szal erről, remélem, hogy legközelebb nem a sajtóban kell megvitatnunk az ilyesmit. A pályán zajló munkájára kellene koncentrálnia, ahogy már azt is teszi, amikor pedig az újságírók felhozzák neki ezt, úgy kell tennie, mintha semmi sem történt volna."

A jövőben, ha valami bajuk lesz egymással, nem a sajtó nyilvánossága előtt beszélik megForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

Jos Verstappen megerősítette, hogy fia és Hamilton elásták a csatabárdot, valamint megbeszélték, hogy többé nem is ássák ki azt. „Láttam, hogy beszéltek a futam előtt, és megegyeztek, hogy nem fogják kritizálni a másikat a sajtóban. Ha valami történik, akkor négyszemközt fogják megvitatni azt – mondta az idősebb Verstappen, aki hozzáfűzött pár gondolatot múltkori szavaihoz is, amelyekkel azt állította, fia beférkőzött Hamilton fejébe. – Személy szerint úgy gondolom, hogy Lewis fél Maxtól a pályán, ez egyértelmű, amikor látjuk őket egymás ellen. [Hamilton] minden alkalommal fel van készülve a kemény csatára, amikor Max ott van mellette. Ez Max érdeme, aki a vezetési stílusával ért el ezt, valamint azzal, ahogy a sajtóban kommunikál."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK