Hiába Schumacher rekordja, Hamilton már bizonyította, hogy ő a legjobb

Forma-1, USA Nagydíj, Hamilton, Mercedes
AUSTIN, TEXAS - NOVEMBER 03: 2019 Formula One World Drivers Champion Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates after the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on November 03, 2019 in Austin, Texas. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A 2001-es szezonban Michael Schumacher mögött az F1-es világbajnoki pontverseny második helyén végző David Coulthard szerint az USA Nagydíjon hatodik világbajnoki címét megnyerő Lewis Hamiltonnak nem kell az élre állnia a statisztikákat tekintve ahhoz, hogy bizonyítsa, ő minden idők legjobbja, mivel ezt már megtette.

Lewis Hamilton az USA Nagydíjon csatlakozott a hétszeres világbajnok Michael Schumacherhez abban a tekintetben, hogy a német legenda utána ő lett a második pilóta az F1 történetében, aki hat világbajnoki címet nyert. Az ezt a mérföldkövet Schumacherhez hasonlóan 34 évesen teljesítő Mercedes-pilóta már csak egy vb-címre van attól, hogy beállítsa minden idők legsikeresebb F1-es pilótájának rekordját, akad azonban, aki már most külön ligába helyezi őt.

Már csak egy vb-cím választja el Schumacher rekordjától Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Hamilton nemcsak a világbajnoki címek terén érheti utol jövőre Schumachert, hanem a futamgyőzelmek számában is. Jelenleg 83-nál tart, így már csak 9 elsőségre van szüksége, hogy megdöntse a 2012-ben visszavonult hétszeres világbajnok rekordját. A Schumacherrel 13 éven keresztül egy mezőnyben versenyző, olykor ádáz csatákat vívó, 2001-ben a Ferrari ásza mögött a pontversenyben második helyen végző

David Coulthard szerint azonban Hamilton már most minden idők legjobbja, mivel az ő pályafutásába nem rondítanak bele ilyen-olyan sportszerűtlen cselekedetek.

„Nyerhet-e hét vb-címet vagy megelőzheti-e Michaelt? A válasz igen, persze, hogy megelőzheti – nyilatkozta a skót expilóta a Reuters-nek. – Nem hiszem azonban, hogy kell neki, vagy szüksége van rá.

„Mindig is volt bennem egy igazán erős érzés arról, hogy mit jelent sportembernek lenni. Azt jelenti, hogy valaki becsületes és követi a szabályokat – jellemezte a Forma-1-ből 2008 végén visszavonuló skót Hamiltont. – Úgy gondolom, szerencsések vagyunk, hogy szemtanúi lehetünk a nagyszerű cselekedeteinek. Britek vagyunk, nem mindig értékeljük ezt annyira, amennyire kellene."

Egyelőre nem foglalkozik a rekordokkal Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Most, hogy egy világbajnoki címmel közelebb került Schumacher rekordjához, az USA Nagydíj után Hamiltont is megkérdezték arról, mennyire motiválja, hogy egy nap minden idők legsikeresebb pilótájaként vonuljon vissza.

– jelentette ki. – Egyértelműen úgy gondoltam, hogy egyáltalán Michael közelébe kerülni is annyira távoli. Emlékszem, hogy sokáig csak egy vb-címem volt, majd lett egy újabb. Még ekkor is olyan messze voltam, most pedig közelinek tűnik, mégis annyira távoli, hogy nem is igazán tudom felfogni."

Hamilton megemlítette, hogy egyáltalán nem veszi készpénznek, hogy jövőre ismét világbajnk lesz,

az ellenfelek ugyanis nagyon erősek, ő pedig nem tudja, hogy mit tartogat a következő szezon, most pedig még nem is szeretne ezzel foglalkozni.

Jövőre új kihívások várnak rá, most azonban előbb ünnepelne Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Nem szeretnék még erre gondolni, és arra sem, hogy eljussak hét világbajnoki címig, mert most még ezt kell kiélveznem. Nem magától értetődő a holnap, nem tudom, mi fog történni a következő napokban és hónapokban. Ami tennem kell, és amit mindannyiunknak meg kellene próbálni, hogy minden egyes napot élvezzünk, mert most még itt vagyunk, de lesz, amikor már nem leszünk. Ne próbáljunk meg arra gondolni, hogy mi fog történni a következő év vagy 2021 végén.

Jelenleg csak arra koncentrálok, hogy olyan fitt és egészséges legyek, amennyire csak tudok, mosolyogjak, amennyit csak tudok, és élvezzem ezt a gyönyörű utazást, amit életnek hívunk."