Társoldalunk:

Jövőre is Giovinazzi lesz Räikkönen csapattársa az Alfa Romeónál

2019.11.04. 18:01

Jövőre is lesz olasz versenyző a Forma-1-es rajtrácson, miután az Alfa Romeo F1-es istállóját működtető Sauber Motorsport bejelentette, hogy meghosszabbítják Antonio Giovinazzi szerződését.

Újabb ülés sorsa dőlt el a Forma-1 2020-as rajtrácsán, mivel hivatalossá vált, hogy Antonio Giovinazzi az Alfa Romeo Racing pilótája marad, így Kimi Räikkönen csapattársaként folytatja a versenyzést. Az olasz pilóta a Ferrari támogatását élvezi, korábban a Scuderia szimulátorpilótája is volt, az idei az első teljes szezonja a Forma-1-ben.

Giovinazzi gyenge teljesítménnyel kezdte a szezont, a rutinos Räikkönen alaposan elhúzott tőle a ponttáblázaton, az utóbbi futamok során azonban többször is az olasz fiatal felé billent a mérleg nyelve, viszont az Alfa Romeo versenyképessége gyengülni kezdett, ezért az összetett ponttáblázaton nem látszik Giovinazzi javuló formája, továbbra is csak a 18. helyezett az összetettben 4 ponttal.

Változatlan pilótafelállással indul jövőre az Alfa RomeoForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Ennek ellenére az istállónál elégedettek a fejlődésével, Frédéric Vasseur csapatfőnök „hihetetlen örömmel” jelentette be a szerződéshosszabbítást. „Nagyon ígéretes, ahogy beépült a csapatba, alig várjuk, hogy mindent kihozzunk belőle a közös munka során. Antonio nagyon gyors pilótává vált, még egy olyan kemény mérce mellett is, mint Kimi, és a tapasztalata gyarapodásával még fejlődni fog.”

A technikai visszajelzései, munkamorálja és a pozitív hozzáállása segíteni fog, hogy előre mozdítsuk a csapatot, ahogy a változatlan pilótafelállás is.”  

Az olasz pilóta ülésére a Renault-tól eltanácsolt Nico Hülkenberg is pályázott, de Vasseur a korábbi közös munka ellenére is Giovinazzi mellett korteskedett a sajtóban. A német pilóta nemrég kizárta, hogy a Williams versenyzője legyen, így lényegében kiszorult a mezőnyből, a pletykák szerint a DTM és a BMW felé kacsingat. Giovinazzit ez azonban nem érinti, ő csak hálás, hogy maradhat az F1-ben.

Giovinazzi, Vasseur és Räikkönen is a fedélzeten marad 2020-raForrás: NurPhoto via Getty Images/Xavier Bonilla/NurPhoto/Nurphoto

„Hihetetlen szintű támogatást kaptam az első teljes Forma-1-es szezonom során. A csapatban mindenki mellém állt, és nagyon várom, hogy közösen folytassuk a kalandunkat. Sokat tanultunk az idén, és meggyőződésem, hogy jövőre újabb lépést tehetünk előre. Már nem leszek újonc, így nem kereshetek kifogásokat sem, a bajnokság elejétől versenyképes akarok lenni.”

A közlemény szerint Giovinazzi szerződését a 2020-as szezonra terjesztik ki,  

ami azt jelenti, hogy a veterán Räikkönennel egyszerre jár majd le a megállapodás, így várhatóan az Alfa Romeo és a csapatot működtető Sauber Motorsport is érdekelt lesz a nagy mozgást ígérő 2020-2021-es pilótapiacon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK