Vágólapra másolva!
Nico Hülkenberg lényegében kizárta, hogy a Williamshez szegődjön 2020-ra, így az Alfa Romeo maradt számára az egyetlen igazi lehetőség, hogy F1-es pilóta maradjon. A Renault versenyzője hozzátette, amennyiben jövőre nem sikerül az F1-ben maradnia, akkor valószínűleg az idei Abu-dzabi Nagydíj lesz az utolsó versenye a sorozatban.

Nico Hülkenbergnek egyre kevesebb lehetősége maradt, miután a Renault Esteban Ocont szerződtette a helyére, míg a Haas a jelenlegi felállásban folytatja 2020-ban. A 32 éves pilóta beszélt rövid- és hosszútávú kilátásairól is.

A következő szezonra már csak öt hely kiadó a Forma-1-ben. A Red Bull szinte biztosan házon belül fogja elosztani a két istállóban fennmaradó három helyet, így Hülkenbergnek már csak az Alfa Romeo és a Williams maradt. A német versenyző azonban kizárta, hogy visszatérjen korábbi munkaadójához.

Hülkenberg számára alig maradt lehetőség az F1-ben maradásra Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Nem hiszem, hogy én vagyok a megfelelő választás számukra, szerintem más versenyzőre van szükségük – jelentette ki. – Ha megnézzük, hol tartok a karrieremben és hol állnak ők, kétlem, hogy ez lenne a megfelelő időzítés. Minden tiszteletem ellenére nem gondolom, hogy ez a kapcsolat létre fog jönni.”

Hülkenberg ezzel elismerte, az egyetlen valós lehetősége az Alfa Romeo, hogy a következő szezonban is a Forma-1-ben tudjon maradni.

Emiatt biztosan nem örült, amikor a svájci istálló csapatfőnöke, Frédéric Vasseur megdicsérte jelenlegi versenyzőjét, Antonio Giovinazzit.

Felvetődik a kérdés, hogy amennyiben Hülkenberg jövőre a Forma-1-en kívül találja magát, lehetséges-e a későbbi folytatás. A Renault versenyzője egyszer már kihagyott egy szezont, amikor a 2010-es debütálása után a következő idényt a Force India tartalékpilótájaként töltötte. Az utolsó, aki kétszer is visszatért legalább egyéves kihagyás után Pedro de la Rosa volt.

– mondta Hülkenberg a német Auto Bildnek. – Szeretem az F1-et, szeretnék maradni, de ha nem sikerül, akkor is elégedett leszek az itt eltöltött 10 évemmel.”

Egy vad pletyka szerint Hülkenberg akár Sebastian Vettelt is válthatná a Ferrarinál Forrás: DPPI/Florent Gooden

Annak ellenére, hogy a német pilóta nem sok esélyt lát a visszatérésre, elképzelhető, hogy erre mégis lesz lehetősége.

Joe Saward szakblogger szerint ugyanis bokszutcai körökben felröppent egy pletyka, melynek értelmében Hülkenberg 2020-tól a Ferrari tesztpilótája lesz.

Később pedig Charles Leclerc csapattársaként versenyezhet, aki így egyértelműen a csapat vezére lenne, az olasz istálló pedig a soraiban tudhatna egy erős másodikszámú versenyzőt.