Társoldalunk:

Hamilton: Az új korszakban is a Mercedesnél szeretnék versenyezni

2019.11.01. 16:11

Lewis Hamilton kijelentette, a 2021-es szabályváltozások hatalmas kihívást jelentenek a számára, többek között ezért is szeretne a Forma-1-ben maradni. A brit versenyző hozzátette, nem tervezi, hogy csapatot vált.

Lewis Hamilton minden bizonnyal meg fogja szerezni hatodik világbajnoki címét a hétvégi USA Nagydíjon, amivel már csak egyre lesz Michael Schumacher rekordjától. A 34 éves versenyző ennek ellenére úgy érzi, legjobb teljesítményét még csak ezután fogja nyújtani.

A Mercedes 34 éves pilótája elmondta, véleménye szerint még vannak hátra jó évei a sportágban. Az ötszörös világbajnok óriási motivációnak érzi a 2021-ben megjelenő új technikai, valamint sport- és pénzügyi szabályok jelentette kihívásokat.

Hamilton jól érzi magát az F1-benForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

„Nem hiszem, hogy eddig a csúcson lettem volna – nyilatkozta. – Persze már most sokkal többet elértem, mint amiről valaha is álmodtam, emiatt kiváltságosnak érzem magam, de a következő években is szeretnék nyerni.”

Korábbi borús hangulatú Instagram-bejegyzései ellenére Hamilton kijelentette, jól érzi magát a sportágban, és már csak ezért sem látja értelmét a visszavonulásnak.

Természetesen még semmi nincs kőbe vésve a jövőre vonatkozóan, de jelenleg nagyon élvezem, amit csinálok, és nem látom az okát, hogy abbahagyjam.”

A 2021-es szezontól a Forma-1 történetének egyik legnagyobb mértékű változása jön. Csütörtökön hivatalossá vált, hogy a technikai, sport-, illetve pénzügyi szabályzat is jelentős átalakuláson fog keresztülmenni. A brit versenyző szeretne hozzájárulni, hogy az új korszakban is az övék legyen a legjobb autó.

A sportág jelentős változásokon esik át, ami pilótaként óriási kihívást jelent számomra – árulta el. – A képességeimmel és tapasztalatommal szeretném segíteni a csapatot, hogy a lehető legjobb kocsit tudjuk megépíteni, és továbbra is fenntartsuk a kiegyensúlyozott teljesítményünket.”

Hamilton a 2021-től kezdődő korszakban is sikeres szeretne lenni - Galéria az új szabályok szerint megalkotott demóautórólForrás: Formula One Group

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke múlt héten leszögezte, versenyzője Ferrarihoz való távozásáról szóló pletykáknak nincs valóságalapjuk. A pilóta most megerősítette, momentán nem tervezi elhagyni a brackley-i istállót.

„Mindig is azt mondtam, ha lehet, szeretnék a Mercedesnél maradni. 13 éves korom óta itt vagyok, és terveim szerint az F1 után sem szeretnék eltávolodni a Daimlertől. Imádom, hogy részese lehetek a márka történelmének” – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK