Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen: Hamilton butaságokat beszél, és tiszteletlen is

2019.10.31. 19:52

Lewis Hamilton kritizálta Max Verstappent a Mexikói Nagydíj után, szavaival pedig Sebastian Vettel is egyetértett. Az USA Nagydíj helyszínén szembesítették a holland pilótát az ötszörös világbajnok által mondottakkal, mire Verstappen tiszteletlen dolognak nevezte, hogy Hamilton a sajtó előtt így beszél róla.

Max Verstappent az USA Nagydíj csütörtöki sajtónapján szembesítették Lewis Hamilton Mexikói Nagydíj után róla tett nyilatkozatával. Az ötszörös világbajnok azt mondta, az előző futam rajtja után egy ponton azt hitte, hogy Verstappen meg fogja torpedózni, majd ezután kifejtette, hogy a Red Bull pilótájának mindig több helyet kell hagyni a pályán, mert mágnesként vonzza az ütközéseket. A hatodik világbajnoki címét nagy valószínűséggel ezen a hétvégén begyűjtő Hamilton szavai természetesen nem nyerték el a holland pilóta tetszését.

Verstappen elmondta a véleményét Hamilton nyilatkozatárólForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

Verstappenre rengeteg kritika zúdult a mexikói verseny után, sokan már az időmérőn és az azután tanusított magatartásába belekötöttek, ez a nagydíj után pedig csak fokozódott, mivel az első körben Hamiltonnal, majd később Valtteri Bottasszal is összekoccant. Miután az USA Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatón szembesítették Hamilton „torpedós" megjegyzésével, majd azzal, hogy Sebastian Vettel egyetértett a Mercedes versenyzőjével, Verstappen nyugodt maradt, de nem rejtette véka alá a véleményét. Úgy vélem, hogy egy kissé buta hozzászólás volt a részéről, mert noha keményen versenyzem, szerintem egyúttal fair is vagyok – reagált Hamilton szavaira, miután nem értett egyet azzal, hogy ő okozta volna kettejük mexikói ütközését. – Úgyhogy szerintem ez egyszerűen nem korrekt. Persze könnyű megtalálni valakit, részemről nincs gond. Szerintem mindig pozitív, ha [a riválisok] rólad beszélnek, mert az azt jelenti, hogy beférkőztél a fejükbe. Én inkább a vezetésre koncentrálok, szerintem erről elég ennyit mondanom."

Vettel is egyetértett Hamilton Verstappenről tett nyilatkozatával, így tulajdonképpen rá is vonatkoznak a holland pilóta mostani szavaiForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A Mexikói Nagydíjon már Max édesapja, Jos Verstappen is azt nyilatkozta, hogy Hamilton tart a fiától. Ezt Austinban a Red Bull pilótája is így gondolta,

kétszer is elmondta, hogy szerinte a riválisoknak ott motoszkál az elméjében, hogy nehéz ellenfelet kaptak a személyében, emellett kijelentette, neki nem kenyere szócsatát vívni másokkal a sajtóban.

„Mindez csak azt mutatja, hogy beférkőztem a fejükbe, ami szerintem jó dolog. Nekem nincs szükségem arra, hogy egy sajtótájékoztatón kritizáljak másokat. Először is szerintem ez kissé tiszteletlen, én jobb szeretek a pályán csatázni. Ott nyilván szeretem a kemény küzdelmet és feszegetni a határokat. Ha azt akarják, hogy maradjak mögöttük, akkor jobb, ha mindjárt otthon is maradok. Igazán szeretnék harcolni velük, mivel ezért vagyunk itt. A Forma-1-ben versenyzünk, szerintem mi vagyunk a legjobbak, akik a győzelmekért harcolnak, én ezért élek."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK