Vágólapra másolva!
A Mexikói Nagydíj díjkiosztója eddig is hangulatos volt, és tudósítónk a helyszínen kiderítette, hogy most vasárnap milyen látványossággal lesz még különlegesebb a ceremónia.

Amikor a Mexikói Nagydíj 2015-ben visszatért az F1 vérkeringésébe, a fieszta közepette senkit nem zavart, hogy hagyományos díjkiosztó ceremóniát tartottak. Később a szervezők változtattak, és formabontó módon a Hermanos Rodríguez versenypálya jelenlegi szimbólumának tartott baseball arenába, az úgynevezett Stadion-szekcióba helyezték át az eseményt. Azóta a mexikóvárosi díjak átadása Monza legendás pódiumceremóniájával vetekszik, sőt, talán felül is múlja azt.

Hogyan lehet még erre is rátenni egy lapáttal? Mint a GPhírek a helyszínen megtudta, megtalálták a módját.

Ilyen lesz a díjátadás, bár várhatóan nem ezzel az autóval Forrás: Mészáros Sándor - GPhirek.hu

„A szervezőknek volt egy különleges ötlete, amit most vasárnap meg fogunk valósítani és reményeink szerint mindenkinek tetszik majd” – mondta lapunknak Alexander Molina, az F1-es futamos rutinos eseményigazgatója, aki elárulta: „Egy különleges emelőszerkezet segítségével a győztes és az autója egyszerre érkeznek majd a pódiumra.”

A szakember szerint az újítást meglepetésnek szánják a lelkes mexikói közönségnek, a műveletet csütörtök este ki is próbálták a teljesen kiürített Stadionban, mégpedig – ironikus módon – a Williams istálló egyik, dobogós esélyekkel aligha rendelkező versenygépével.

– fogalmazott Molina, aki néhány fotót is mutatott a főpróbáról. Az eseményigazgató kitért arra, hogy a mexikói szervezők kétségkívül a legaktívabbak a világon, akiktől folyamatosan érkeznek az újabb és újabb kreatív ötletek, elképzelések.

A győztes autó is ott lesz a dobogós helyezettekkel Forrás: Mészáros Sándor - GPhirek.hu

„Mindig mesterkednek valamiben és mindig tudnak újat mutatni. Egész évben egyeztetünk, megbeszéljük az elképzeléseket és megpróbáljuk megvalósítani azokat. Személy szerint nekem, de mindenki másnak is nagyon tetszik az, amiket kitalálnak.”

„Emlékszem, amikor felvetődött, hogy a stadionba helyezzük át a díjkiosztót, elég nagy volt a felhördülés a szakma részéről, sokan aggodalmaskodtak, hogy mi lesz így a parc fermével, miegymás, de végül megvalósítottuk és óriási siker lett. Szerintem manapság már elképzelni sem lehetne ezt a futamot úgy, hogy nem a stadionban van a díjkiosztó” – mondta Alexander Molina, aki sokéves tapasztalatával megjegyezte: stábjával együtt élvezi a közös munkát a közép-amerikai szervezőkkel.