Hamilton baromságnak tartja a sisakfestésre vonatkozó szabályt

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Mexikó Nagyíj 2019 szabadedzés
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 25: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP prepares to drive in the garage during practice for the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 25, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton csatlakozott azokhoz a versenyzőkhöz, akik nem értenek egyet a bukósisak festésére vonatkozó szabállyal. Az ötszörös világbajnok a közösségi médiában adott hangot fenntartásainak.

Az elmúlt hetekben Lewis Hamilton komor hangulatú Instagram-bejegyzéseivel hívta fel magára a figyelmet, amivel a környezetvédelem fontosságát próbálta hangsúlyozni. A hatodik világbajnoki címe kapujában álló pilóta ezúttal egy kisebb horderejű üggyel foglalkozik, rajongóit arról kérdezte a közösségi oldalon, hogy eltörölnék-e a szabályt, ami megtiltja az F1-es pilótáknak, hogy évente egynél több alkalommal használjanak különleges sisakfestéseket.

Korábban több pilóta is kikelt a szabály ellen, legutóbb Danyiil Kvjat nem viselhette az Orosz Nagydíjra tervezett egyedi festésű bukósisakját. Hamilton most csatlakozott hozzájuk, mivel szerinte egy versenyzőnek ez az egyetlen lehetősége, hogy megvalósítsa önmagát.

Hamilton feloldaná a sisakfestés változtatására vonatkozó szabályt Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„Hányan gondoljátok úgy, hogy baromság az FIA azon szabálya, miszerint egy pilóta a szezon során csak egyszer változtathat a sisakfestésén? – tette fel a kérdést követőinek. – Ez az egyetlen lehetőségünk, hogy kreatívak legyünk, de az FIA ezt is elveszi tőlünk.”

Hamilton a sportszabályzat 9.1-es cikkelyével vitatkozik, ami kimondja, hogy egy versenyző – amennyiben nem vált csapatot – az idény alatt csak egyszer térhet el lényegesen az első futamon használt színektől.

A brit versenyző korábban maga is kárvallottja volt ennek a szabálynak, ugyanis a 2015-ös Malajziai Nagydíjon nem viselhette az arra a hétvégére szánt különleges fejvédőt, amivel a Mercedes főszponzora előtt szeretett volna tisztelegni.

Szavazzon!

Ön szerint baj, hogy évente csak egyszer lehet különleges sisakot használni?

Michael Masi korábban kijelentette, a pilótákkal közösen felül fogják vizsgálni a szabályt. Az F1 versenyigazgatója azonban azt is hozzátette, hogy ez nemcsak az FIA-n, hanem például a tulajdonosokon és a televíziós társaságokon is múlik.