Társoldalunk:

Mercedes: Egyszerűen túl lassúak vagyunk

2019.10.25. 23:16

Nem kertelt Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a Mexikói Nagydíj pénteki napja után és elismerte, hogy egyszerűen hiányzik a teljesítményük, azért voltak annyira lemaradva a Ferrarik és Max Verstappen Red Bullja mögött.

Ahogyan azt Lewis Hamilton prognosztizálta, a Mercedes egyelőre csak küszködik a Mexikói Nagydíjon, mert bár az első szabadedzést még az ötszörös világbajnok zárta az élen, délutánra teljesen elfogytak az Ezüstnyilak, Sebastian Vettel Ferrarija mögött 6, illetve 9 tizeddel lemaradva a 4-5. helyen végeztek Valtteri Bottas-Lewis Hamilton sorrendben. Toto Wolff szerint egyszerűen nincs meg a tempójuk a riválisokkal szemben.

A Mercedes nem elég gyors - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

A Mercedes csapatfőnöke szemmel láthatóan komor hangulatban állt a Sky Sports kamerái elé, és nem is volt miért jókedvű legyen, pilótáit ugyanis nem csak a két Ferrari, hanem Max Verstappen is megelőzte. „A mai teljesítményünk nem volt elég jó. Tudtuk, hogy ez egy nehéz pálya lehet nekünk, egyszerűen hiányzik a teljesítmény. Ez az egyik legrosszabb pályánk, nincs meg a tempónk a többiekhez képest" – nyilatkozta kertelés nélkül.

A Mercedes még abban bízhat, hogy sikerül a péntekinél jobban spórolnia a gumival, és azzal megtréfálni az ellenfeleket, Wolff szerint azonban aki hátul lesz az időmérőn, az eleve nehezebb helyzetből indul stratégiai szempontból is a versenyen. „A gumikkal a túlélés lesz a kulcs, az, hogy eljussunk a verseny végéig. Az elöl haladók kontrollálni fogják a tempót és visszafogják majd magukat azért, hogy ne kelljen extra bokszkiállást beiktatniuk."

Bottas volt a gyorsabbik Mercedes - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

Wolff elmondta, hogy az sem segíti a hatodik világbajnoki címét már ezen a hétvégén bebiztosítható Lewis Hamiltont, hogy nélkülöznie kell állandó versenymérnökét, de nincs mit tenniük, meg kell birkózniuk a helyzettel.

Hogy a két Mercedes-pilóta között mikor dől el a vb-cím sorsa, a csapatfőnöknek igazából mindegy.

„A legfontosabb, hogy mindkét pilótánknak megbízható autót adjunk, aztán majd eldöntik a pályán – nyilatkozta. – Nem hiszem, hogy elég jó a csomagunk ezen a hétvégén ahhoz, hogy nyers tempóból legelöl legyünk, de ha Austinban dől el, akkor ott dől el."

A pontversenyben csapattársa mögött 64 pontos hátrányban levő Valtteri Bottas kisebb lemaradásra számított, ugyanakkor bízik benne, hogy még javulhatnak. Tudjuk, hogy elég nagy a lemaradásunk az egyenesekben a Ferrarival szemben, tehát még ha az első sorba is kvalifikálnánk, trükkös lenne megtartani a pozíciónkat az első kanyarban – nyilatkozta Bottas. – Ahogy korábban is láthattuk, a vasárnap az, ami számít, eddig erősek voltunk a vasárnapokon, remélhetőleg most is azok leszünk.”

Hamilton úgy érzi, maradt még benne tartalék - Galéria!Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Lewis Hamilton mintha pontosan arra számított volna, ami történt. „Nem volt valami nagyszerű nap, de itt általában ez a helyzet. Sokat tanultunk, nem volt semmilyen komoly problémám, próbáltuk megérteni a gumikat, ami nem könnyű, de ilyen ez a játék” – nyilatkozta az ötszörös világbajnok.A Red Bulltól nem vagyunk messze, a Ferrarik viszont folyamatosan feljebb tekerik a motort az egyenesben, nagy a lemaradásunk hozzájuk képest.

Ami a saját teljesítményét illeti, Hamilton nem volt elégedett az időmérős körével, ezen a téren úgy véli, hogy egyértelműen javulhat holnapra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK