Társoldalunk:

Hamilton és a MotoGP-s Rossi a szezon után helyet cserélhet

2019.10.21. 06:56

Lewis Hamilton és Valentino Rossi hátországa is azon dolgozik, hogy a szezon vége után az F1 és a MotoGP két szupersztárja helyet cserélhessen, legalábbis egy tesztelés erejéig.

Fernando Alonso és a NASCAR legenda Jimmie Johnson autócseréje után újabb „csúcstalálkozó” jöhet létre a szezon végén, ezúttal Lewis Hamilton és a MotoGP szupersztárja, Valentino Rossi részvételével. A brit pilóta tavaly titokban már kipróbált egy Yamaha superbike-ot, és sohasem rejtette véka alá rajongását a motorkerékpárok iránt, Rossi pedig többször is tesztelt már a Ferrarinál.

A MotoGP hétszeres világbajnoka korábban komolyan gondolkodott a kategóriaváltás lehetőségén, a Ferrari még lobbizni is kezdett, hogy indíthassanak egy harmadik autót az olaszok nemzeti hősének, de az átigazolás végül nem jött létre, ahogy az életkorából adódóan Hamilton számára is maximum kedvtelés lehet a versenymotorozás.

Hamilton és Rossi egy 2013-as motorversenyenForrás: Getty Images/2013 Getty Images/Mirco Lazzari Gp

Ez azonban egyiküket sem tántorítja el attól, hogy szerencsét próbáljanak a másik műfajában, és ezt az is elősegíti, hogy mindkét pilótának akad közös szponzora. A felmerülő veszélyek miatt egy helycserés tesztre csak a szezon után kerülhet sor, de Rossi a MotoGP Japán Nagydíján elárulta, folyamatban van az esemény megszervezése.

Igen, próbáljuk összehozni ezt a cserét Hamiltonnal, valami fantasztikus lenne  

– lelkesedett az olasz motoros. –  Lewis kipróbálná az én M1-esemet, én pedig az ő Mercedesét. Reméljük, hogy sikerül ezt valóra váltani, mert nagyon menő lenne. Mindig nagyszerű F1-es autót vezetni” – tette hozzá Rossi.  

Rossi egy 2008-as Ferrari-tesztenForrás: AFP/Ho

A brit pilóta korábban a katari motorversenyre látogatott el a Mercedes főszponzora jóvoltából, és kijelentette, mindig is jobban vonzódott a kétkerekű járművekért, mint az autókért, már 2015 óta mondogatja, hogy szívesen kipróbálna egy MotoGP-s versenygépet.

A Mercedes korábban lehetőséget biztosított a spanyol Jorge Lorenzónak, hogy vezesse a 2014-es világbajnok Ezüstnyilat,  

a Red Bull által szponzorált Marc Márquez pedig Hamiltonnak üzent, hogy párbajozzanak egyet két- és négykeréken, amire a brit pilóta is vevő volt. Egyelőre azonban valószínűbb, hogy a Rossi-Hamilton találkozó jön össze, akár az F1-es szezonzáró után, Abu-Dzabiban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK