Napokon belül bejelenthetik a McLaren szerződésbontását beszállítójával

F1 Grand Prix of Russia - Practice
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 27: Carlos Sainz of Spain driving the (55) McLaren F1 Team MCL34 Renault on track during practice for the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 27, 2019 in Sochi, Russia. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Napokon belül bejelenthetik, hogy a McLaren felbontotta szerződését üzem- és kenőanyag beszállítójával, miután a brazil kormány már az év első harmada óta szorgalmazza ezt.

Korábban már megírtuk, hogy a Petrobras brazil olajtársaság arra készül, hogy felbontja tavaly megkötött szerződését a McLarennel, miután azt az ország belügyminisztere és a Petrobras januárban kinevezett elnöke is értelmetlennek tartja. Az Autosport értesülései szerint napokon belül hivatalosan is véget érhet az együttműködés azok után, hogy az idei szezon kezdetével hosszútávú partneri szerződést kötöttek a felek.

A Petrobras logói nem túl jól láthatók, de ott vannak a McLareneken Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Májusban Jair Bolsonaro, Brazília elnöke a közösségi médiában azt mondta, a kormány szeretné, ha véget érne a nemrég elindult együttműködés. „Az olajtársaság a kormány döntése nyomán jelenleg keresi a módot, hogy felbontsa a szerződést" – írta a 64%-ban állami tulajdonban levő vállalatról az elnök. Az Autosport értesülései szerint azóta zajlanak a megbeszélések a Petrobras és a McLaren között a szerződés felbontásáról, noha Zak Brown ügyvezető igazgató az Orosz Nagydíjon még a közös jövőről nyilatkozott.

„Partneri kapcsolatban állunk a Petrobrasszal, vannak kikötések a megállapodásunkban, amelyek szerint folytathatjuk tovább ezen az úton" – nyilatkozta Brown, a dolgok azonban változhattak azóta,

a brazil gazdasági minisztérium ezen a héten ugyanis olyan dokumentumokat tett közzé, amelyek szerint az együttműködés véget ért.

„A Petrobras a McLaren Forma-1-es csapatával kötött, 163 millió fontról szóló, indokolatlan szponzori szerződése felbontásra került" – áll a dokumentumban.

Új üzem- és kenőanyag beszállító után nézhet a McLaren Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Az Autosport megkeresésére a McLaren nem reagált a fejleményekre, a csapat szóvivője mindössze annyit mondott, hogy az ilyen ügyek bizalmasak, ezért nem kommentálják azokat.