Társoldalunk:
Hírlevél

A Mercedes csapatfőnöke a rekorddöntés után sem keres új kihívást

2019.10.15. 07:44

Toto Wolff kijelentette, nem készül arra, hogy átvegye az egész Forma-1 irányítását, minden figyelmét a Mercedes-csapat működtetésére fordítja.

Történelmet írt vasárnap a Mercedes a Forma-1-ben, és ezzel a csapatfőnök, Toto Wolff is, mivel ő irányítja az istállót, ami eddig példátlan módon zsinórban hatszor nyerte meg a konstruktőri világbajnokságot, ráadásul ezzel párhuzamosan hat egyéni világbajnoki címet is ünnepelhetnek 2014 óta.

Wolff 2013-tól a Mercedes-csapat befektetője és csapatfőnöke, lényegében mindent elért a sportágban, amit a mezőny tagjaként el lehet, ráadásul úgy, hogy a sikerszéria fenntartásához több kulcsfigurát is pótolnia kellett a mérnöki stábban, és gyökeres szabályváltozásokat is sikerrel vett az általa működtetett csapat.

Wolff nem keres új kihívásokatForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Tekintettel az osztrák szakember kiugróan sikeres sportszakmai és pénzügyi pályafutására, tavasszal pletykák indultak, hogy Chase Carey feladhatja az F1 vezérigazgatói posztját, amit elnöki tevékenysége megtartása mellett Wolff vehet át. Az érintett eddig sem erősítette meg, hogy erre készül, Japánban viszont egyértelműen tagadta a felvetést.

Nem gondolkodtam ezen és bizonyosan nem folytattam konkrét tárgyalásokat arról, hogy én irányítsam a Forma-1-et 

– jelentette ki a Press Associationnek. – Nagyon szeretem a munkámat. Izgalmas egy sportcsapatot iránytani üzleti és pénzügyi szempontból, de a köridők miatt is, mert a stopper sohasem hazudik. Nekem tetszik, hogy a sport ilyen őszinte” – nyilatkozta a 47 esztendős üzletember.  

Futamgyőzelmet és világbajnoki címeket is ünnepelhetett - GalériaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Wolff elmondta, a figyelmét teljesen a Mercedes sikereire összpontosítja, mert fontosnak tartja, hogy elkötelezett legyen a feladata iránt. Szerinte akkor jön el a váltás ideje, ha ez már nem lesz így.  

Amikor az ember már a következő lépésre gondol, akkor a továbbiakban nem fog 100%-ot nyújtani, és én sohasem csináltam ezt."

„Nekem a múltban akkor nyíltak meg a kapuk, amikor a hozzájárulásom már nem volt kiváló, csak jó. Úgy érzem, az itteni munkám még mindig elfogadható” – vélte. – Imádom ezt a sportágat, nagyszerű a helyzete, de imádom azt is, amit most csinálok. Tényleg kielégítő és boldoggá tesz.”

A háttér nélkül nem menne

Méltatta férjét és a Mercedes-csapatot Wolff felesége, Susie is a Twitteren. Az egykori F1-es tesztpilóta emlékeztetett arra, hogy a dolgozók családjai, házastársai és partnerei nélkül nem lehetett volna ilyen sikert elérni, és egy bejegyzésben megjegyezte azt is, hogy ez a mindennapokban is érződik.

„A hatszoros dupla bajnoki cím új rekord az F1-ben. Óriási áldozatok, szenvedély, nonstop utazás és aprólékos tervezés szükséges hozzá a családi élet szervezésében. Ő viszont sohasem tévesztette szem elől a célt. Toto, inspiráló vagy, én pedig hihetetlenül büszke” – írta felesége.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK