Társoldalunk:
Hírlevél

Binotto: A szezon első fele arra volt jó, hogy tanuljunk belőle

2019.10.09. 18:34

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elmondta, ha sikerül levonniuk a megfelelő következtetéseket, nem fog kárba veszni az idei év, még a rosszul sikerült szezonkezdet ellenére sem.

A Ferrari csapatfőnöke kijelentette, csak akkor fogják sajnálni az idény első felében látott gyenge futamokat, ha ezekből a jövőben nem tudnak tanulni. A szezon hátralévő öt versenyén pedig szeretnék túlszárnyalni a tavalyi pontszámukat, hogy aztán a következő évben még magasabb célokat tűzzenek ki maguk elé.

A Ferrari az év első felében az előzetes várakozásoknál sokkal gyengébben teljesített. Sebastian Vettel és Charles Leclerc sem tudott futamot nyerni, így a két versenyző az egyéni pontverseny 4., illetve 5. helyén töltötte a nyári szünetet, a csapat pedig 150 pontos hátrányba került a Magyar Nagydíj után.

A Ferrari rosszul kezdte az idényt, de a nyári szünet után magára találtForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Az azóta eltelt négy versenyen Charles Leclerc kisajátította a pole pozíciót, és az Orosz Nagydíjat leszámítva a futamokon is Ferrari-győzelem született. Mattia Binotto kijelentette, csak akkor fogják sajnálni az év első 12 futamát, ha nem tudnak tanulni az első félidő eseményeiből.

„Rosszul kezdtük az idényt, de most már előre kell néznünk. Csapatként mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ezeket a hibákat a jövőben ne kövessük el – vélte a svájci szakember, aki az idei szezon előtt vette át a csapatfőnöki pozíciót.

Ugyanakkor nem mondanám, hogy sajnálom a történteket, ez akkor lenne így, ha nem tudnánk tanulni belőlük” – nyilatkozta az Autosportnak. A nyári szünet óta Leclerc feljött a pontverseny 3. helyére, de a hátránya még mindig 107 pont az éllovas Lewis Hamiltonnal szemben úgy, hogy már csak 130-at lehet szerezni. A Ferrarinak szintén tetemes a lemaradása, a csapat eddig 409 pontot gyűjtött, ami 162-vel kevesebb, mint amennyivel a Mercedes rendelkezik. 

Binotto szeretné, ha a Ferrari  felülmúlná  a tavaly elért pontszámátForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sebastian Gollnow

Ha a szezon további versenyein a Ferrari is pontosan ennyit gyűjtene, beállítanák a tavalyi 571 egységet számláló eredményüket, Binotto viszont szeretné ezt felülmúlni.

Versenyről versenyre kell építkeznünk, és a szezon végén meglátjuk, hol állunk 

– folytatta. – Nagyszerű lenne, ha sikerülne jobban teljesítenünk, mint tavaly, mert az megmutatná, hogy fejlődünk. Tisztában vagyok vele, hogy ez egy nagyon nehéz feladat, de nem lehetetlen. Jelenleg ez az elsőszámú cél, utána pedig ennél jóval többről is elkezdhetünk álmodni.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK