Társoldalunk:

Verstappen: Hamilton a gyenge csapattársainak is köszönheti címeit

2019.10.05. 12:12

Max Verstappen szerint Lewis Hamilton kiváló pilóta, de sikersorozatához a gyengébb csapattársai is hozzájárultak. A Red Bull versenyzője úgy érzi, a Mercedesben és a Ferrariban is 2 tizeddel jobb időt autózna, mint a két csapat jelenlegi pilótái.

Max Verstappen úgy látja, hogy Lewis Hamilton utóbbi években látott egyeduralma nemcsak az autónak, hanem azoknak a csapattársaknak is köszönhető, akik nem tudták megközelíteni az ötszörös világbajnok teljesítményét. A holland versenyző úgy véli, mind a Ferrariban, mind a Mercedesben 2 tizedmásodperccel gyorsabb lenne az aktuális pilótáknál.

Hamiltonnak korábban három olyan csapattársa is volt, aki pályafutása során szerzett világbajnoki címet. Fernando Alonsónak, Jenson Buttonnak, valamint Nico Rosbergnek is volt egy olyan szezonja, amikor legalább azonos pontszámmal zárt a brit versenyzővel. Ugyanakkor tény, hogy Heikki Kovalainen és egyelőre honfitársa, Valtteri Bottas sem tudta megközelíteni Hamiltont ugyanabban az autóban ülve.

Verstappen szerint Hamiltonnak nem voltak erős csapattársaiForrás: Lars Baron/Getty Images

Verstappen szerint amikor egy autó annyira kiemelkedik a mezőnyből, ahogyan azt a Mercedes tette a hibrid-korszak nagy részében, a benne ülő pilóták csak egymással tudnak versenyezni. Hamiltonnak pedig ebben az időszakban nem volt igazi riválisa.

 

Lewis a legjobbak egyike, akivel a Forma-1-ben versenyeztem, ugyanakkor tény, hogy nem voltak erős csapattársai 

– nyilatkozta a Telegraphnak. – Kiváló autója van, és ilyenkor egy pilótával csak egy ugyanolyan autóban ülő pilóta veheti fel a versenyt.

Verstappen úgy érzi, a Ferrariban Leclerc-nél is gyorsabb lenneForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Verstappen a következő szezon végéig biztosan a Red Bullnál marad, de utána lejár a szerződése az istállónál. Hamilton korábban kijelentette, számára nem lenne probléma a 22 éves pilótával egy csapatban versenyeznie. Az érintett hasonló véleményt fogalmazott meg a témával kapcsolatban.

 

Ha úgy alakulna, nem lennék ellene, de ez nem tartozik a legfőbb vágyaim közé" 

– szögezte le. Verstappen jelenleg a 4. helyen áll a világbajnoki pontversenyben, 110 ponttal lemaradva Hamilton mögött. A Red Bull versenyzőjét csupán 3 pont választja el a 3. pozíciótól, amit jelenleg Charles Leclerc foglal el. Verstappen úgy véli, azonos autóban nemcsak az elmúlt négy időmérő edzést megnyerő monacói pilótánál, hanem mindenki másnál is gyorsabb lenne.

 

Úgy érzem, ugyanabban a kocsiban 2 tizedmásodperccel gyorsabb lennék a többieknél 

– mondta el a holland De Telegraafnak. – Amikor visszanéztem Leclerc gyorskörét, láttam, hogy maradt még benne némi idő. Nem akarok arrogánsnak tűnni, de versenyzőként muszáj elhinnem, hogy én vagyok a leggyorsabb.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK