Társoldalunk:

Mercedes: Ha a Formula E népszerűbb lesz, Hamiltont is érdekelheti

2019.10.03. 10:25

A világbajnoki címvédő nemrég elismerte, a Forma-1-en túl más versenyautók vezetését is élvezi, de nem hiszi, hogy valaha is kipróbálja a Formula E-t. Főnöke nem olyan biztos ebben.

A Forma-1-ben rekordokra törő sikersorozatban lévő istállója mellett a Mercedes a Formula E-ben is gyári csapatot indít a november 22-én induló 2019-2020-as szezon során. Az F1-es pilóták általában tartózkodnak az elektromos versenysorozat elismerésétől, de Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint akár az ötszörös világbajnok Lewis Hamiltont is érdekelheti a sorozat.

„Lewis nagyon sokféle motorsportot figyel, és bizonyos, hogy beszéltünk a Formula E-ről is – nyilatkozta Wolff az SNTV-nek. – Amikor Sanghajban egyikünk sem tudott aludni, bekapcsoltuk a tévét, és együtt néztük, és megvitattuk a véleményeinket.”

Hamilton marad az F1-nélForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„Lewis sokoldalú pilóta, aki nyitott szemmel figyeli a sportágat. Ha a Formula E népszerűbb lesz, ő is nyitottabb lesz rá, de egyelőre a Forma-1-re összpontosít” – nyilatkozta az osztrák üzletember, aki az F1 mellett az elektromos projektet is felügyeli.  

Hamilton viszont az Orosz Nagydíj előtt a Channel 4 műsorában egy kérdezz-felelek interjú során azt mondta, „nem hiszi”, hogy Formula E-autót fog vezetni.  

A Mercedes tavasszal szervezett egy pályanapot, Hamilton akkor mókás versenybe bonyolódott a főnökével, utána nem zárta ki, hogy más kategóriák autóit is vezesse. „Mostanáig minden a Forma-1-ről szólt, de vezettem egy régi DTM-autót, és imádtam. Manapság csupán kedvtelésből ritkán jutok ki egy pályára, úgyhogy ez különleges élmény volt” – idézte a Sun.

A Formula E-ből is lehet visszaút az F1-beForrás: Daimler AG/Sebastian Kawka

A német autógyártó az elektromos sorozatban a McLaren korábbi F1-es pilótáját, Stoffel Vandoorne-t, és honfitársát, a szintén F2-es bajnok Nyck de Vriest indítja, miután a wokingiak őt is elengedték. Wolff az Autosportnak kijelentette, mindkét versenyzőt nagyra tartja, szerinte megérdemelték volna, hogy a Forma-1-ben versenyezzenek. 

Viszont, a Formula E is érdekes és gyári hátterű platform, én pedig különösen motivált vagyok, hogy jól szerepeljünk velük”  

– utalt a két pilótára. – Mindketten a Mercedes-család tagjai lesznek, és az F1-es csapatnál is szerepet kapnak, igaz, szimulátorpilótaként vagy más területen. Én azt mondtam nekik, soha ne mondd, hogy soha!” – utalt Wolff a későbbi F1-es szereplés lehetőségére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK