Mercedes: Ha a Formula E népszerűbb lesz, Hamiltont is érdekelheti

Forma-1, Orosz Nagydíj, péntek, Hamilton, Mercedes
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 27: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W10 on track during practice for the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 27, 2019 in Sochi, Russia. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő nemrég elismerte, a Forma-1-en túl más versenyautók vezetését is élvezi, de nem hiszi, hogy valaha is kipróbálja a Formula E-t. Főnöke nem olyan biztos ebben.

A Forma-1-ben rekordokra törő sikersorozatban lévő istállója mellett a Mercedes a Formula E-ben is gyári csapatot indít a november 22-én induló 2019-2020-as szezon során. Az F1-es pilóták általában tartózkodnak az elektromos versenysorozat elismerésétől, de Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint akár az ötszörös világbajnok Lewis Hamiltont is érdekelheti a sorozat.

„Lewis nagyon sokféle motorsportot figyel, és bizonyos, hogy beszéltünk a Formula E-ről is – nyilatkozta Wolff az SNTV-nek. – Amikor Sanghajban egyikünk sem tudott aludni, bekapcsoltuk a tévét, és együtt néztük, és megvitattuk a véleményeinket.”

Hamilton marad az F1-nél Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„Lewis sokoldalú pilóta, aki nyitott szemmel figyeli a sportágat. Ha a Formula E népszerűbb lesz, ő is nyitottabb lesz rá, de egyelőre a Forma-1-re összpontosít” – nyilatkozta az osztrák üzletember, aki az F1 mellett az elektromos projektet is felügyeli.

Hamilton viszont az Orosz Nagydíj előtt a Channel 4 műsorában egy kérdezz-felelek interjú során azt mondta, „nem hiszi”, hogy Formula E-autót fog vezetni.

A Mercedes tavasszal szervezett egy pályanapot, Hamilton akkor mókás versenybe bonyolódott a főnökével, utána nem zárta ki, hogy más kategóriák autóit is vezesse. „Mostanáig minden a Forma-1-ről szólt, de vezettem egy régi DTM-autót, és imádtam. Manapság csupán kedvtelésből ritkán jutok ki egy pályára, úgyhogy ez különleges élmény volt” – idézte a Sun.

A Formula E-ből is lehet visszaút az F1-be Forrás: Daimler AG/Sebastian Kawka

A német autógyártó az elektromos sorozatban a McLaren korábbi F1-es pilótáját, Stoffel Vandoorne-t, és honfitársát, a szintén F2-es bajnok Nyck de Vriest indítja, miután a wokingiak őt is elengedték. Wolff az Autosportnak kijelentette, mindkét versenyzőt nagyra tartja, szerinte megérdemelték volna, hogy a Forma-1-ben versenyezzenek.

– utalt a két pilótára. – Mindketten a Mercedes-család tagjai lesznek, és az F1-es csapatnál is szerepet kapnak, igaz, szimulátorpilótaként vagy más területen. Én azt mondtam nekik, soha ne mondd, hogy soha!” – utalt Wolff a későbbi F1-es szereplés lehetőségére.