Társoldalunk:

Verstappen kezd frusztrálttá válni a Red Bullnál

2019.10.02. 16:52

Max Verstappen édesapja szerint kezd látszódni a frusztráltság fián amiatt, hogy a Red Bull nem tudta csökkenteni a távolságot a Ferrarihoz és a Mercedeshez képest. Jos Verstappen változtatást sürget, különben a következő szezon is mehet a levesbe.

Jos Verstappen a legtöbb versenyen a helyszínről követi fia, Max a teljesítményét, legőfképpen pedig védi a 22 éves pilóta érdekeit. Az egykor maga is az F1-ben versenyző idősebb Verstappen most amolyan figyelmeztető lövést küldött a Red Bullnak, mondván a csapatnak és a Hondának is javulni kell ahhoz, hogy ne tékozolják el fia tehetségét.

Az eddigi teljes F1-es karrierjét az energiaitalosok kötelékében töltő versenyző körül már az idén nyáron beindultak a pletykák arról, hogy elhagyhatja a bikásokat. Jövőre egyelőre marad, azonban ha így mennek tovább a dolgok, 2021-ben már dobbanthat.

Apja szerint kezd látszani rajta a frusztráltságForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Nyáron Verstappennek két futamot is sikerült megnyernie, a Magyar Nagydíjon pedig életében először szerzett pole pozíciót. A szünet után azonban a Red Bull mintha megtorpant volna, azóta nem igazán tudja felvenni a versenyt a Mercedesszel és a feltámadó Ferrarival.

Jos Verstappen szerint a mostaninál közelebb kellene lenniük a másik két élcsapathoz.

„Az volt a cél, hogy ebben a szezonban közelebb kerüljünk a többiekhez, most azonban nem úgy néz ki, hogy ez sikerült” – nyilatkozta egy holland televíziós műsorban, a Peptalkban.Keményen kell dolgoznunk, a csapatnak változtatnia kell, különben a következő évet is elvesztegetjük. Az utolsó futamok alapján Japánban körülbelül fél másodperc lesz a lemaradásunk. Nyilván a csapat megpróbálja csökkenteni a hátrányt, de két hét alatt ennyit nem lehet ledolgozni."

Szingapúrban elrontották az autó beállítását, Szocsiban pedig taktikai motorcserét hajtottak végre a Red BullnálForrás: Picture-Alliance/AFP

Az F1-es pályafutása alatt két dobogós helyezést szerző expilóta úgy véli, a Red Bullnak mind a karosszéria, mind a motor terén van némi hátránya, ezért a következő szezonnal kapcsolatban nem túl optimista. „Aggódom, mert a csapatnak igazán szüksége lenne néhány változtatásra, hogy a világbajnoki címért harcolhasson. Most már mindenki a jövő évi autóval van elfoglalva. Volt egy évünk, hogy csökkentsük a hátrányunkat az idei autóval, ez azonban nem történt meg. Miért várjunk mást 2020-ban?"

Az idősebb Verstappen azt is látja, hogy fián olykor már a frusztráltság jelei látszódnak a gyenge eredmények miatt, mivel nem rajta múlik, hogy nem tud a vb-címért küzdeni. „Max nem sokat tehet jelenleg, mivel a csapattól függünk. Az elmúlt két hétvégén miután kiszállt az autóból, az interjúknál észrevehető volt rajta a frusztráltság – magyarázta. – Ő a lehető legjobbját nyújtja, de nem rajta múlik a dolog, ez teszi annyira nehézzé a helyzetet. Tegyék egy jobb autóba és a világbajnoki címért fog küzdeni.”

Amennyiben a Red Bull nem mutat javuló tendenciát, Verstappennek legkorábban 2021-ben lesz lehetősége más csapathoz szerződni, mivel a következő év végén lejár a szerződése.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK